Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι αδελφοί Μαρξ και η Μελωδία

Φυσικά, και απόψε, την τηλεοπτική κινηματογραφική παράσταση"κλέβει" η ΕΤ-2 στις 23.30, με το αφιέρωμα στις "Χίλιες και μια νύχτες του κινηματογράφου". Μας προτείνει, λοιπόν, μια διαφορετική βραδιά με τους αδελφούς Μαρξ του 1935. Θα ξεκινήσει με την ταινία "Οι αδελφοί Μαρξ στην Οπερα".Μια ταινία με μεγάλη δόση τρέλας, μια έξοχη ασπρόμαυρη κωμωδία, με εξαιρετικές κλασικές σκηνές, όπως εκείνη, που σε μια καμπίνα πλοίου συνωστίζονται δεκάδες άτομα και η άλλη, εκείνη, που οι τρομεροί αδελφοί Μαρξ καταστρέφουν την παράσταση του Τροβατόρε. Αμέσως μετά θα προβληθεί η ταινία "Οι αδελφοί Μαρξ στο πολυκατάστημα". Πρόκειται για την καλύτερη ταινία των δυο κωμικών, την εποχή που είχαν αρχίσει να παρακμάζουν. Η ταινία έχει ένα εκπληκτικό μουσικοχορευτικό θέμα και ένα ξεκαρδιστικό φινάλε.

Από το STAR στις 21.00 "Η Μελωδία της ευτυχίας" του Ρόμπερτ Γουάζ.

Ενα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών, που λατρεύτηκε από μικρούς και μεγάλους. Μια ταινία που αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που δραπέτευσε από την Αυστρία, το 1938, για να αποφύγει τη θηριωδία των ναζί. Υπέροχη μουσική κι εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, 5 Οσκαρ καλύτερη ταινίας, σκηνοθεσίας και ήχου. Φυσικά, έχει μια δόση ηθικολογίας, αλλά χωρίς να το θέλουμε δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη γοητεία αυτής της υπέροχης οικογένειας. Με τους Τζούλι Αντριους, Κρίστοφερ Πλάμερ.

Νωρίς από το MEGA στις 11.30 "Τα επτά πρόσωπα του Δρ Λάο" του Τζορτζ Πολ. Πρόκειται για παιδική ταινία, που αφηγείται την ιστορία ενός Κινέζου, που είναι άσος στις μεταμφιέσεις και που δουλεύει σ' ένα περιπλανώμενο τσίρκο και λύνει διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται σε μια παράξενη πόλη. Ο Τόνι Ράντα εντυπωσιάζει με τους επτά διαφορετικούς ρόλους που ερμηνεύει.

Από το STAR στις 00.30 "Φάκελος Βαλάτσι" του Τέρενς Γιανγκ.

Ο Τζόζεφ Βαλάτσι, ένα πρώην μέλος της Μαφίας, δέχεται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας σε μια σημαντική δίκη. Η δίκη καλύπτεται από την τηλεόραση και ο Βαλάτσι διηγείται την ιστορία της ζωής του μπροστά στις κάμερες. Ξεκινάει από την ταραγμένη παιδική του ηλικία, τη γνωριμία του με τη Μαφία και φτάνει στο γάμο του με την κόρη του δολοφονημένου αρχιμαφιόζου. Παίζουν: Τσαρλς Μπρόνσον, Λίνο Βεντούρα και Τζιλ Αϊρλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ