Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκίνησε η μάχη του εισιτηρίου

Τυπώθηκε και έφτασε στις οργανώσεις το εισιτήριο για το τετραήμερο της κορύφωσης του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι κεντρικές εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 20, 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια, στο χώρο που συναντιούνται τα τελευταία χρόνια χιλιάδες νέοι και νέες για το μεγάλο νεανικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός.

Με το εισιτήριο στο χέρι, λοιπόν, οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες κλείνουν από τώρα τα ραντεβού τους με νεολαίους που για άλλη μια χρονιά θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη νεανική γιορτή. «Δημιουργούμε στην Οργάνωση ένα κλίμα ενθουσιασμού και άμιλλας για τη μάχη του εισιτηρίου», μας λέει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ. «Ολη η Οργάνωση μπαίνει σε μια διαδικασία καθημερινού πλατιού ανοίγματος προς τη νεολαία, ακόμα και στις διακοπές, μια που και εκεί θα συναντήσουμε νέους που γνωρίζουν το Φεστιβάλ και πιθανά να έχουν ξανάρθει. Το πλάνο της Σπουδάζουσας είναι αυξημένο σε σχέση με πέρσι κι αυτό απορρέει και από την αυξημένη απήχηση που έχει τόσο το Φεστιβάλ όσο και οι θέσεις της ΚΝΕ στη νεολαία, πράγμα που φάνηκε και από το περσινό Φεστιβάλ και συναντούμε στην καθημερινή μας επαφή με τους νέους, μέσα στις σχολές και γενικότερα».


Η μάχη του εισιτηρίου δεν είναι μόνο οικονομική, είναι ταυτόχρονα και κύρια μια πολιτική μάχη. «Το Φεστιβάλ δεν έχει σπόνσορες - επισημαίνει ο Π. Παπαγεωργόπουλος - οι πόροι του προέρχονται από το εισιτήριο. Ομως ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η δυνατότητα που έχουμε, με το εισιτήριο στο χέρι να ερχόμαστε σε επαφή με πλατιά τμήματα της νεολαίας και να ακούμε τους προβληματισμούς τους και να κουβεντιάζουμε μαζί τους για τις θέσεις της Οργάνωσης».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στο μεταξύ εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε περιοχές της Αθήνας και την υπόλοιπη Ελλάδα συνεχίζονται καθημερινά. Αύριο στην πλατεία Τσαλδάρη της Ν. Ιωνίας θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, σε προφεστιβαλική εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τα Ολυμπιακά έργα και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή, αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, όπου θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Κυζίλης, μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Κυριάκος Καρύδης, μέλος του Τμήματος Ολυμπιακών Αγώνων της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της ΔΠΙ, ενώ έχουν προσκληθεί και αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και κινήσεις πολιτών από τη Ν. Ιωνία και το Γαλάτσι. Θα παρουσιαστεί επίσης θεατρικό έργο από μέλη της οργάνωσης με τίτλο «Το σκήπτρο της εξουσίας» και θα πραγματοποιηθεί ροκ συναυλία από το συγκρότημα «Κάρμα».

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι:

  • Σήμερα, Τετάρτη:

- Στο Ηλιακό Χωρίο, στην Πεύκη, στις 8 μ.μ., με θέμα «Εργασιακές σχέσεις».

- Στις εργατικές κατοικίες, στα Γιάννενα, στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Ασφαλιστικό σύστημα και ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

- Στο Ζαβλάνι Αχαΐας, στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Ανεργία και μαθητικό κίνημα».

- Στη Φορτέτσα του Ηρακλείου Κρήτης, στις 8:30 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησαν οι εργασίες στη Θεσσαλονίκη (2017-08-31 00:00:00.0)
Οι αυριανές εκδηλώσεις (2007-07-13 00:00:00.0)
Σε πορεία κορύφωσης οι εκδηλώσεις (2006-08-25 00:00:00.0)
Στη μάχη της προπαγάνδας (2006-08-24 00:00:00.0)
Δεκάδες εκδηλώσεις (2006-07-14 00:00:00.0)
Πολυθεματική παρέμβαση στη νεολαία (2000-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ