Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν από αύριο οι μεταλλεργάτες

Ανοίγουν από αύριο Παρασκευή οι κάλπες στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, ο "Προμηθέας" για την εκλογή νέας διοίκησης, καθώς και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Με την εγγραφή πάνω από 100 νέων μελών στο συνδικάτο τις τελευταίες μέρες, "σφραγίστηκε" η πανεξόρμηση των στελεχών του συνδικάτου, με στόχο την ισχυροποίησή του.

"Κάθε ψήφος είναι ενίσχυση της δύναμης του συνδικάτου για λύση των προβλημάτων",τονίζει - σε ανακοίνωσή του - "ο Προμηθέας", καλώντας τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες. Οι εκλογές θα διεξάγονται έως και την Τρίτη 19 Μάρτη, στα γραφεία του συνδικάτου στο ΕΚΑ, καθημερινά από τις 3μμ έως τις 8μμ και το Σαββατοκύριακο από τις 9πμ έως τις 3μμ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς από τα στελέχη του συνδικάτου, όπου καλούνται οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν γύρω απ' το συνδικάτο και τη δράση του. Οπως θα πει ο Δ. Κυπραίος,μέλος του ΔΣ και στέλεχος της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας","τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε μια σειρά εργοστάσια, όπως στη ΓΙΟΥΛΑ, στη MEVACO, στη ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, στη ΒΙΜΕΚΑΤ, στον ΚΑΛΗ, στον ΚΑΝΑΔΑ, αλλά και σε δεκάδες βιοτεχνίες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταλλεργάτες ολοένα και οξύνονται, ως αποτέλεσμα των πολιτικών αποβιομηχάνισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αυτό το διάστημα έχουμε και αρκετές απολύσεις. Η παρέμβαση του συνδικάτου ήταν άμεση και σε αρκετές περιπτώσεις θετική. Η επαφή και η συζήτηση με τους εργαζόμενους ανέδειξε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και μέσα απ' αυτές και τη δράση του συνδικάτου, πείθονται για την ανάγκη συσπείρωσης γύρω απ' αυτό, για την ανάγκη αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια βιομηχάνων και κυβέρνησης, για την ανάγκη ισχυροποίησης των ταξικών δυνάμεων. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δεκάδες νέες εγγραφές μελών, μόνο τις τελευταίες μέρες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ