Πέμπτη 14 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Προσπάθειες αντιπερισπασμού και συγκάλυψης

Υπομνηματικό σημείωμα κατέθεσαν χτες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και Δ. Κουμπούρης, τονίζοντας ότι για την προστασία των συμφερόντων του Οργανισμού πρέπει να παρέμβει η Βουλή

Υπομνηματικό σημείωμα κατέθεσαν χτες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Γεράκη οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Δ. Κουμπούρης, σχετικά με την κατάσταση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.Η έρευνα διεξάγεται μετά από αναφορά του υπουργού Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλου,ο οποίος επιδιώκει μ' αυτό τον τρόπο και ενώ αποφεύγεται η διερεύνηση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανα της Βουλής, να εξασφαλίσει κάποιο άλλοθι για τον πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ, Θ. Χανακούλα,ώστε να ανοίξει ο δρόμος της επανατοποθέτησης του τελευταίου στην προεδρία του Οργανισμού.

Στο υπομνηματικό τους σημείωμα οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρονται στις σοβαρές παραλείψεις και στις αντιδεοντολογικές ενέργειες που έχουν διαπιστωθεί στο ΟΕΚ. Επίσης, στις ενδείξεις ότι συντελέστηκε στο χώρο αυτό παράβαση νόμων και καθήκοντος, καθώς επίσης στις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται από κυβερνητικούς παράγοντες "να απαλλάξουν από ποινικές τους ευθύνες εκείνους που είχαν την εντολή να προστατεύσουν τα συμφέροντα του Οργανισμού, τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων". "Διαπιστώνουμε επίσης - σημειώνεται - μια προσπάθεια αντιπερισπασμού, με υβριστικές επιθέσεις ενάντια στους βουλευτές του ΚΚΕ, στο ίδιο το κόμμα μας και στα σωματεία των οικοδόμων. Αυτή η στάση κυβερνητικών αρμοδίων δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προφανώς αποσκοπεί, το λιγότερο, να βάλει εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων μας ως βουλευτών...".

Επισυνάπτονται σχετικά κείμενα που φέρουν την υπογραφή του σημερινού υπουργού Εργασίας, καθώς επίσης και η πρόσφατη πρόταση του ΚΚΕ προς τα άλλα κόμματα για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής. "Το ΚΚΕ - σημειώνεται - επιμένει να υποστηρίζει ότι είναι σωστό και ωφέλιμο για τα συμφέροντα του Οργανισμού να παρέμβει η Βουλή,σύμφωνα με συγκεκριμένες διατάξεις του Κανονισμού της, που προβλέπουν ακόμα και οικονομική διαχείριση σε δημόσιους οργανισμούς, από επιτροπή της, σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες ότι δε γίνεται σωστά αυτή η διαχείριση".

Επιγραμματικά, σε ό,τι αφορά τα σκοτεινά σημεία γύρω από τη λειτουργία του ΟΕΚ, οι βουλευτές αναφέρονται: Στην επιμονή συγκεκριμένων παραγόντων να ταλαιπωρούν τον ΟΕΚ με το γνωστό σκάνδαλο Μπολτσή.Στη μη τήρηση του σχετικού νόμου και των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας για την κατάθεση των χρημάτων του Οργανισμού σε συγκεκριμένη τράπεζα. Στην επιστροφή οικοπέδων που αγόρασε ο ΟΕΚ με ευνοϊκούς όρους στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης στους πρώην ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα στο χώρα αυτό αντί για κατοικίες του ΟΕΚ, να υπάρχει τώρα κατάστημα του ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ