Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απέρριψε τη νότα της ΦΙΦΑ

Ανυποχώρητος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Α. Φούρας, για το θέμα του καταστατικού

Το πολύκροτο σίριαλ "Νομιμοποίηση καταστατικού ΕΠΟ" συνεχίζεται. Τη Δευτέρα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Α. Φούρας, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας για να συζητήσουν τα δύο ζητήματα στα οποία υπάρχει διάσταση απόψεων.

Το ένα αφορά τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Διαιτητών (ΟΔΠΕ) στην Επιτροπή Διαιτησίας (ΕΔ). Η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι έχει λυθεί με τον υφιστάμενο κανονισμό, παραβλέποντας ότι δεν υποχρεώνεται να αποδεχτεί τη συμμετοχή, αλλά είναι στη διακριτική της ευχέρεια... Το δεύτερο ζήτημα αφορά το δικαίωμα ή όχι προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια για μη αθλητικά θέματα. Η συνάντηση θα γίνει υπό τη σκιά της νέας "εμφάνισης" που πραγματοποίησε η ΦΙΦΑ. Ο γγ της συνομοσπονδίας, Γιόζεφ Μπλάτερ, με επιστολή ορίζει την 24η Απρίλη (πρώτος αγώνας της Εθνικής για την προκριματική φάση του Μουντιάλ) ως καταληκτική ημερομηνία διευθέτησης του θέματος. Σε αντίθετη περίπτωση, "είμαστε υποχρεωμένοι να αναστείλουμε την Ομοσπονδία σας σε διεθνές επίπεδο από κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με το ποδόσφαιρο".

Στην ΕΠΟ θεωρούν πως τελούμε υπό τιμωρία και ρίχνουν το "μπαλάκι" στον υφυπουργό Αθλητισμού. "Εναρμονίστε το καταστατικό γιατί είστε υπεύθυνος για ό,τι συμβεί", του λένε.

Από την πλευρά του, ο Α. Φούρας δεν αποδέχεται το τελεσίγραφο και κατηγορεί την ΕΠΟ ως εκβιάστρια. Θεωρεί ότι για εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών ζήτησε το τελεσίγραφο και για το λόγο αυτό το αγνοεί. Επιμένει στην τροποποίηση των άρθρων, τα οποία θεωρεί αντισυνταγματικά για να υπάρξει εναρμόνιση.

  • Τα 80 εκατ. δρχ. και η πανελλήνια εμβέλεια έκαναν την ΕΠΟ να δώσει στην ΕΤ-1 τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους αγώνες της Εθνικής στην προκριματική φάση του Μουντιάλ '98.
  • Με την Εθνική Γεωργίας στα Γιάννενα θα δώσει φιλικό αγώνα η Εθνική στις 8 Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ