Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ- Α1
Πιτσιρικάδες "γίγαντες"

Ο Πανιώνιος φαβορί για την τρίτη θέση και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μεγάλωσε... επικινδύνως ο Πανιώνιος και απειλεί τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν την τελευταία δεκαετία στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Οι... πιτσιρικάδες του Ντ. Ιβκοβιτς μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και την ανατροπή της διαφοράς του πρώτου αγώνα, βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση πλεονεκτήματος έδρας στο μικρό τελικό του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή τους στο νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Ν. Σμύρνης συγκριτικά με ΠΑΟΚ και Αρη που διεκδικούν για λογαριασμό τους την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές, έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα. Αν σ' αυτό προσθέσουμε τον έναν επιπλέον βαθμό που έχει από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, άρα και το δικαίωμα στη μία επιπλέον ήττα λόγω του ότι έχει υπέρ της τη διαφορά πόντων, βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου.

Ο Πανιώνιος στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας Ηρακλή, Σπόρτιγκ και εντός Απόλλωνα και ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη θέση, κι αν μάλιστα ηττηθεί αύριο στο Αλεξάνδρειο από τον Παναθηναϊκό, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός τετράδας. Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα κατέβει στην Αθήνα για το παιχνίδι με το Περιστέρι, στη συνέχεια θα υποδεχτεί στο Αλεξάνδρειο τον Αρη από τον οποίο είχε ηττηθεί στον Α γύρο με 64 - 65 και την τελευταία αγωνιστική θα αγωνιστεί στου Παπάγου με την τοπική ομάδα, η οποία ενδέχεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι να παίζει την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Αρης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας Αμπελόκηπους, ΠΑΟΚ και στο Αλεξάνδρειο Ηράκλειο και Ηρακλή.

Αν δεν υπάρξει ανατροπή των προγνωστικών και οι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός φτάσουν στον τελικό του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος έχει τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση.

Θα κινδυνεύσει μόνο σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, και στην περίπτωση που ο Αρης πετύχει και δεύτερη νίκη επί του ΠΑΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ