Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ακραίες... καταστάσεις

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Ευρώπη σε περιπέτειες φαίνεται να μπαίνει και το ελληνικό μπάσκετ

Στον «αέρα» βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, και το ελληνικό μπάσκετ...
Στον «αέρα» βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, και το ελληνικό μπάσκετ...
Τελικά, εκτός από το ευρωπαϊκό μπάσκετ ούτε το ελληνικό φαίνεται να γλιτώνει το σχίσμα. Οπως δείχνουν τα πράγματα, μετά τους διαφορετικούς δρόμους που επέλεξαν οι ελληνικές ομάδες όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (ΦΙΜΠΑ-ULEB) η διαφωνία μεταφέρεται πλέον και στο εσωτερικό.

Οι «μεγάλοι» του ελληνικού μπάσκετ έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, με τελείως διαφορετικές απόψεις και η περίπτωση συμφωνίας μοιάζει απίθανη.

Τα συμφέροντα είναι ξεκαθαρισμένα, όπως και τα στρατόπεδα. Από τη μία πλευρά οι «αντάρτες» της ULEB Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (από κοντά και το Περιστέρι) κι από την άλλη ο Παναθηναϊκός και οι δύο άλλοι θεσσαλονικείς, Αρης και Ηρακλής. Πηγές της κόντρας; Το θέμα συμμετοχής ή μη κοινοτικών δεύτερης ζώνης στο πρωτάθλημα και το αν η επόμενη διοργάνωση θα γίνει με τους κανονισμούς της ΕΟΚ κι όχι του ΕΣΑΚΕ

Οσον αφορά το δεύτερο, η αλλαγή στάσης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Φλωρίδη μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τους προέδρους των ΚΑΕ, αναμένεται να ρίξει καινούριο... λάδι στη φωτιά. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνοντας 180 μοίρες στροφή διευκρίνισε χτες στους προέδρους ότι το νέο πρωτάθλημα της Α1 θα διεξαχθεί με το δίκαιο και τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ που είναι και η διοργανώτρια αρχή κι όχι της ομοσπονδίας του μπάσκετ όπως είχε δηλώσει αρχικά. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή που θα μελετήσει την εφαρμογή ξεχωριστού κανονισμού για τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 θα έχει γίνει ο διαχωρισμός ερασιτεχνικού και επαγγελματικού μπάσκετ, με μία τροπολογία που θα περάσει στη Βουλή.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν για τη συνάντηση οι περισσότεροι πρόεδροι των ομάδων, ενώ από το ραντεβού με τον κ. Φλωρίδη απουσίαζαν οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, του Ηρακλή και του Αρη. Από τα αποτελέσματα της συνάντησης φαίνεται να βγαίνει «χαμένη» η ΕΟΚ, η οποία βλέπει να χάνει εντελώς τον έλεγχο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η αντίπερα όχθη

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου μετά τα αποτελέσματα της συνάντησης του υφυπουργού με τους προέδρους. Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Βασιλακόπουλους τόνισε: «Ο ΕΣΑΚΕ είναι εκτός νόμου. Το οικοδόμημα του μπάσκετ είναι ένα και μοναδικό και αυτοί που ζητούν τη μη εφαρμογή των νόμων εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», ενώ διευκρίνισε ότι οι όροι που έβαλε ο υφυπουργός επαγγελματικός και ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι αδόκιμοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκαθαρίζει για την έδρα τελικού Κυπέλλου (2015-03-04 00:00:00.0)
«Γιόρτασαν με... βία» (2004-03-02 00:00:00.0)
«Κεραυνοί» Βασιλακόπουλου (2000-09-06 00:00:00.0)
Κόντρα Βασιλακόπουλου - Φούρα (1999-02-26 00:00:00.0)
Τέλος για Ράλλη, Βορεάδη (1997-03-05 00:00:00.0)
Προσφυγές ΕΣΑΚ (1996-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ