Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ: Κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 75 δισ. δρχ. σύναψε η ΑΤΕ με όμιλο ξένων τραπεζών για την έγκαιρη καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες. Για τον ίδιο σκοπό η ΑΤΕ είχε συνάψει και τα δυο προηγούμενα χρόνια παρόμοια δάνεια, μόνο που αυτή τη φορά άλλαξε πιστωτές. Στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα αναφέρει ότι το δάνειο υπογράφηκε με πολύ ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης (...) και πως τα προηγούμενα δάνεια έχουν αποπληρωθεί κανονικά.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Ημερίδα με θέμα "Αμερικανική αγορά τυποποιημένων τροφίμων - προοπτικές για τα ελληνικά τρόφιμα" διοργανώνει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) τη Δευτέρα 1 του Απρίλη 1996. Το θέμα θα αναπτυχθεί από ειδικούς οργανισμούς, οι οποίοι έχουν εκπονήσει για λογαριασμό του ΟΠΕ μελέτη της αμερικανικής αγοράς, σε σχέση με τις δυνατότητες διείσδυσης συγκεκριμένων κατηγοριών ελληνικών τροφίμων. Θα ακολουθήσουν ενέργειες συστηματικής προώθησης των ελληνικών προϊόντων με δεδομένη τη στροφή των Αμερικανών τελευταία στην "υγιεινή διατροφή". Πληροφορίες στον ΟΠΕ.

ΔΑΝΕΙΑ: Δάνειο με επιτόκιο 19,8% χορηγεί η τράπεζα σε επενδυτές που ενδιαφέρονται για αγορά μετοχών του ΟΤΕ. Η χρηματοδότηση γίνεται με δάνειο που φτάνει μέχρι και το 50% της αξίας των μετοχών και μέχρι του ποσού των 5 εκατ. δρχ. με διάρκεια αποπληρωμής από 6 έως 18 μήνες. Η ενέργεια της Interbank ακολουθεί την "πεπατημένη" που χάραξαν ήδη οι περισσότερες εμπορικές τράπεζες, προσφέροντας δάνεια με υπερβολικά υψηλά επιτόκια για αγορά μετοχών του ΟΤΕ, με στόχο να γεμίσουν τα ταμεία τους και να αδειάσουν τις τσέπες των απλώνκαι ανενημέρωτων περί χρηματιστηριακών "παιχνιδιών" πολιτών.

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Πρ. Ασημιάδης ορίστηκε για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κρατικών Προμηθειών και αναπληρωτής ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης (τομέας εμπορίου) Ελ. Θωμόπουλος. Αυτό ορίζεται στη σχετική υπουργική απόφαση, που υπέγραψε η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και η οποία δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Τα μέλη της επιτροπής εκπροσωπούν διάφορους φορείς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τους διοικητές της Εθνικής και της Εμπορικής, Θ. Καρατζά και Κ. Γεωργουτσάκο, εξέλεξε στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα, όπως άλλωστε αναμενόταν, το ΔΣ του συντονιστικού οργάνου των τραπεζών, η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ