Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στον δρόμο του αγώνα

Σήμερα στις 7 μ.μ. συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πανελλαδική 48ωρη απεργία 8 - 9 Μάη

Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πανελλαδική 48ωρη απεργία 8 - 9 Μάη

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. Οι συγκεντρώσεις που αποφασίστηκαν από το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) θα γίνουν, στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Παιδείας και στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα. Θα ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή και το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης αντίστοιχα.

Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Αθήνας και των Νομών Βοιωτίας, Κορινθίας και Εύβοιας θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν και από τους γύρω νομούς. Επίσης, στις 8 - 9 Μάη το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε πανελλαδική 48ωρη απεργία σε συντονισμό με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την πρώτη μέρα της απεργίας θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες στις κατά τόπους Νομαρχίες και το υπουργείο Παιδείας, ενώ τη δεύτερη μέρα θα συγκληθούν ΓΣ σε όλους τους Συλλόγους για να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία δράσης.

"Η άδικη επιδοματική πολιτική σε συνδυασμό με την πολύχρονη πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας έχει συρρικνώσει το εισόδημα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θέτοντάς τους σε απόγνωση και στο περιθώριο. Η παρατεινόμενη, από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, άκρατη και ανέξοδη υποσχεσιολογία για την αντιμετώπιση κυρίαρχων αιτημάτων του κλάδου, μας οδήγησε να συντονίσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας", τόνισε το ΔΣ της ΔΟΕ κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διεκδικούν ουσιαστική οικονομική και μορφωτική αναβάθμιση, μείωση του διδακτικού ωραρίου, αναβάθμιση του δημόσιου νηπιαγωγείου, μαζικούς διορισμούς δασκάλων και νηπιαγωγών, ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υπεράσπιση του ενιαίου χαρακτήρα της και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ