Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Απεργία δημοσιογράφων

ΡΩΜΗ.-

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, μετά από έκκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τύπου, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους κατά της κυβέρνησης του Λαμπέρτο Ντίνι, μιας και δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Η απεργία των συντακτών στα ειδησεογραφικά πρακτορεία άρχισε χτες το πρωί και έτσι οι ημερήσιες εφημερίδες δε θα κυκλοφορήσουν σήμερα, εκτός από την εφημερίδα "Μανιφέστο" που εκδίδεται από συνεταιριστική εταιρία και για το λόγο αυτό δε μετέχει στην απεργία.

Ετσι, οι δημοσιογράφοι δε θα καλύψουν τις ειδήσεις από την προεκλογική εκστρατεία ενόψει τον γενικών εκλογών της 21ης Απριλίου, ενώ παράλληλα η απεργία έχει ως συνέπεια να μην καλυφθεί και η τελετή έναρξης της Διακυβερνητικής στο Τορίνο, όπου ο πρωθυπουργός, Λ. Ντίνι, υποδέχτηκε τους ηγέτες των κρατών - μελών της Κοινότητας.

Τα συνδικάτα προσανατολίζονται να κηρύξουν και άλλη απεργία την ερχόμενη βδομάδα, όμως η απόφασή τους θα βγει την ερχόμενη Τετάρτη μετά από συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για την αποτυχία της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στην πρόσφατη οικονομική απόφαση ένα μέτρο που θα διευκολύνει την πρόσληψη των δημοσιογράφων. Για το θέμα αυτό υπήρξε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργάνων.

Ομως, το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Τρίτη, δεν πήρε τέτοιες αποφάσεις. Ο υπουργός Εργασίας, Τιτσάνο Τρέου, υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής αυτής "παράλειψης", τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και συνδικάτων, αλλά σε προεκλογική περίοδο είναι δύσκολο να ληφθούν μέτρα ευνοϊκά για τους δημοσιογράφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ