Τρίτη 2 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι "μερσεντές" "τίμησαν" το Κιλελέρ

Οι πολυτελείς "μερσεντές" ήταν εκεί, αλλά έλειπαν οι αγρότες. Ο χώρος στο μνημείο του Κιλελέρ γέμισε από αστραφτερές λιμουζίνες, αλλά μόνο 50 περίπου επίσημοι "τίμησαν" την Κυριακή τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων, παίρνοντας μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ.

Για την ιστορία ας καταγράψουμε κάποιους επίσημους από τους 50 συνολικά που παραβρέθηκαν σ' αυτόν το "γιορτασμό". Ηταν εκεί με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους, ο Γ. Δρυς, υφυπουργός Οικονομικών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θ. Στάθης και Φ. Χατζημιχάλης, ο Δ. Κανελλόπουλος, διοικητής της ΑΤΕ, οι Ν. Λιόλιος, Μ. Γιαννακίδης και Μ. Πήττας, πρόεδροι των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ αντίστοιχα, ο Αχ. Μπουχλαριώτης, πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας - μοναδικός, ίσως, εκπρόσωπος δευτεροβάθμιας αγροτικής οργάνωσης - ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Β. Εξαρχος κι εκπρόσωπος του νομάρχη Λάρισας. Επίσης - αυτοί χωρίς "μερσεντές" - ο πρόεδρος της κοινότητας και ο παπάς του χωριού και κάποιοι άλλοι.

Δε θα μπορούσε, φυσικά, να γίνει διαφορετικά, αφού οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν εκπροσωπούν παρά τον εαυτό τους. Οι αγρότες τούς έχουν προ πολλού γυρίσει την πλάτη, όπως έδειξαν και οι μεγαλειώδεις περσινές και φετινές κινητοποιήσεις τους, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, την οποία στηρίζουν δουλικά και οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, υπονομεύοντας, ταυτόχρονα, την ενωτική πάλη του ταξικού αγροτικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ