Παρασκευή 5 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τροπολογία - φωτιά για το αγγελιόσημο

Ομολογεί ο υφυπουργός Τύπου ότι η κυβέρνηση προχωρά ερήμην των σωματείων σε τροπολογία που υλοποιεί τις διατάξεις του νόμου Βενιζέλου. Αντίδραση της ΠΟΕΣΥ

Επιβεβαίωσε χτες ο υφυπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας,απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τις καταγγελίες των συνδικάτων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ότι η κυβέρνηση προχωρά πραξικοπηματικά στην κατάθεση τροπολογίας για τη (μη) είσπραξη και τη (μη) απόδοση του αγγελιόσημου, αγνοώντας τις θέσεις των εργαζομένων στον κλάδο και τορπιλίζοντας το μέλλον των ταμείων. "Εχω διατυπώσει, είπε, μια τροπολογία η οποία πιστεύω ότι είναι συγκερασμός των απόψεων των ενδιαφερομένων μερών και πιστεύω ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δυο πλευρών"... Προχωρώντας, δε, παραπέρα στην αποκάλυψη της "ταυτότητας" της τροπολογίας του, τόνισε ότι "βρίσκεται στο πνεύμα του νόμου, ο οποίος έχει ψηφιστεί και πρέπει να ισχύσει"!

Πρόκειται για το νόμο Βενιζέλου, ο οποίος έβαλε κυριολεκτικά τορπίλη στο αγγελιόσημο και στα ίδια τα ταμεία, όπως απέδειξε και η μέχρι τώρα πείρα, αλλά και η στήριξη που παρέχουν οι μεγαλοεκδότες στις ρυθμίσεις του. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι ο Δ. Ρέππας προσπάθησε να μεταθέσει στους ίδιους τους εργαζόμενους τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι παρότι δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος δεν έγινε δυνατή συμφωνία των δυο πλευρών! Αυτό, όταν είναι γνωστή η αδιαλλαξία των μεγαλοεκδοτών που στηρίζεται ποικιλότροπα από την κυβέρνηση.

- Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών σε συνεδρίασή του επαναβεβαίωσε τις θέσεις του για την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς είσπραξης και απόδοσης του αγγελιόσημου, με όλες τις αναγκαίες διασφαλίσεις και κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία άλλη ρύθμιση, ερήμην των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ