Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
Οι θέσεις του ΚΚΕ ενόχλησαν τον πρόεδρο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Με επιστολή του στο "Ρ" ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σ. Κόκκαλης, παραπονείται ότι αδικείται η επιχείρησή του, με τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας ο Νίκος Μπατιστάτος. Τι ανταπαντά ο Νίκος Μπατιστάτος, σε όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ουσία και το περιεχόμενο των προγραμματικών συμφωνιών, που ανέπτυξε σε συνέντευξή του στο "Ρ" ο Νίκος Μπατιστάτος - μέλος της ΚΕ του Κόμματος - δεν πέρασαν απαρατήρητες. Απεναντίας, ενόχλησαν.

Αυτό δείχνει και η σχετική επιστολή, που έστειλε στη διεύθυνση του "Ρ" ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης,ο οποίος παραπονείται ότι με τη συνέντευξη του Νίκου Μπατιστάτου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας στις 10-3-96, αδικήσαμε την επιχείρησή του, σημειώνοντας:

"Κατ' αρχάς, συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του Νίκου Μπατιστάτου ότι οι προγραμματικές συμφωνίες θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα την πραγματική στήριξη της εθνικής μας οικονομίας, και ότι μέσω αυτών των συμφωνιών θα πρέπει να αναπτύσσεται η τεχνολογία, σαν παραγωγική βάση", σημειώνει ο Σ. Κόκκαλης και προσθέτει: "Ως προς την αναφορά του όμως (σ.σ. του Ν. Μπατιστάτου) στην εταιρία μας και ειδικότερα στο ότι η τεχνολογική μας υποδομή ανήκει σε ξένα κέντρα,επιτρέψτε μου να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα": Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ στα 20 χρόνια της "εξελίχθηκε σε μιααυτοδύναμη και πρωτοποριακή βιομηχανία Τηλ/νιών, συστημάτων πληροφορικής, παραγωγής λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων πολλαπλών χρήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο" και ότι "το μεγαλύτερο μέρος της είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο αποτελείται κυρίως από επιστήμονες στο μοναδικό, ίσως, ποσοστό 26%" και πως η ΙΝΤΡΑΚΟΜ "διέθεσε την τελευταία 3ετία πάνω από 10 δισ. δραχμές για έρευνα στους κλάδους των ενδιαφερόντων της, με στόχο τη μη εξάρτησή της από "ξένα κέντρα"... ". Σημειώνει ακόμη, πως"η ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι πρωτοπόρος στην ευρωπαϊκή προσπάθεια έρευνας και ανάπτυξης σε νέες τεχνολογίας" και ότι "οι εξαγωγικές δραστηριότητες πρωτογενούς τεχνολογίας είναι εκείνο που την έχει καθιερώσει σαν εταιρία παγκοσμίου φήμης στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής".

Στη συνέχεια, αφού διατυπώνει την άποψη πως "όλα τα παραπάνω αποτελούν ελάχιστα δείγματα αυτοδύναμης τεχνολογικής ανάπτυξης που συντελείται στη χώρα μας" από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ο Σ. Κόκκαλης, σχολιάζοντας αποσπασματικά το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ν. Μπατιστάτου, σημειώνει: "... ως εκ τούτου χαρακτηρισμοί όπως "είναι υποκατάστατο της ERICSSON" ή ότι "όλη η τεχνολογική υποδομή ανήκει στα ξένα κέντρα και εδώ γίνεται μόνο συναρμολόγηση", είναι κατά τη γνώμη μας προσβλητικοί και υποτιμητικοί για την εταιρία μας, η οποία έχει προβάλει με τα τεχνολογικά της επιτεύγματα τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο", για να υποστηρίξει πως "οι ισχυρισμοί του κ. Ν. Μπατιστάτου, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος τεχνοκράτης, οφείλονται σε ελλιπή ενημέρωσή του "...

Η απάντηση του Ν. Μπατιστάτου

Ο "Ρ", έθεσε την επιστολή του Σ. Κόκκαλη, υπόψη του Νίκου Μπατιστάτου, ο οποίος είχε δώσει και τη συνέντευξη στην εφημερίδα μας για τις προγραμματικές συμφωνίες. Σχετικά με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ο Νίκος Μπατιστάτος, επισημαίνει με σχετική επιστολή του στο "Ρ":


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ