Σάββατο 6 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρίσιμη σύσκεψη για τα ναυπηγεία

Εκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, στην οποία θα συζητηθεί η τύχη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας - και κατά συνέπεια των χιλιάδων εργαζομένων σ' αυτά - πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο υπουργείο ΕΘνικής Οικονομίας. Σε μια προσπάθεια να δώσουν "λύση" στο αδιέξοδο που δημιούργησε η κυβερνητική εμμονή στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος,Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου και Εργασίας Ε. Γιαννόπλουλος,συσκέπτονται σήμερα στις 9.30 το πρωί προκειμένου να εξετάσουν όλες τις δυνατές λύσεις διεξόδου, πάντα βέβαια στα πλαίσια των κατευθύνσεων που επιβάλλει η ΕΕ. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος και οι εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών οι οποίοι θα ενημερώσουν τους συναρμόδιους υπουργούς για την κατάσταση των δύο μεγάλων Ναυπηγείων της χώρας.

Τα βασικότερα θέματα που θα τους απασχολήσουν σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

  • Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στο θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας μετά την ατυχή έκβαση - όπως όλα δείχνουν - του πρώτου διαγωνισμού. Στις προθέσεις της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι, η κήρυξη δεύτερου διαγωνισμού αφού πρώτα λυθούν εκείνες οι "εκκρεμότητες" της επιχείρησης που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος για την προσέλκυση επενδυτών.
  • Η εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση του προγράμματος που αφορά στα μέτρα "κοινωνικής" προστασίας των "οικειοθελώς" αποχωρούντων εργαζομένων απ' τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ