Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυταρχικοί και παράλογοι διοικούντες

Καταγγελία για τα συμβαίνοντα στο ΚΘΒΕ

Δεν είναι η πρώτη καταγγελία, είναι, όμως, η πρώτη ονομαστική καταγγελίαεναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ.Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας προβλήματα, που εντοπίζονται στο ΚΘΒΕ, εξαιτίας της κακοδιοίκησης του Βασίλη Παπαβασιλείου.Το "αυτί" όμως του ΥΠΠΟ και του υπουργού Πολιτισμού, μέχρι τώρα, δε φαίνεται να έχει ιδρώσει. Χτες, πάντως, έφτασε και η καταγγελία του ηθοποιού Κώστα Μπάλλα,ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του ΚΘΒΕ και με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού υποβάλλει την παραίτησή του και τον παρακαλεί να την κάνει δεκτή.

Ο Κώστας Μπάλλας καταγγέλλει πως η κατάσταση στο ΚΘΒΕ συνεχώς χειροτερεύει και οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο,ενώ το ΔΣ "τύποις μόνο λειτουργεί, αφού για όλα και για όλους αποφασίζουν αυθαίρετα και ανεύθυνα οι επικεφαλής του θεάτρου και οι περί αυτών". Και οι καταγγελίες συνεχίζονται.

"Το ΚΘΒΕ - επισημαίνει ο Κώστας Μπάλλας - διοικείται με τρόπο απολυταρχικό, αυταρχικό και παράλογο. Οι διοικούντες είναι αλαζόνες και επηρμένοι και οι διοικούμενοι βιώνουν ένα κλίμα συνεχούς τρομοκρατίας και απειλών. Οσο για την οικονομική διαχείριση γίνεται στο σκοτάδι και σε πλήρη αδιαφάνεια.Από την άλλη μεριά υπάρχει η γνωστή "παρεούλα" των ημετέρων, η οποία νέμεται και καρπούται τα πάντα. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι συγγραφείς, μεταφραστές, σκηνοθέτες, ερμηνευτές, διευθυντές της δραματικής σχολής".

Τέλος υπογραμμίζει: "το ΔΣ, το οποίο δεν έχει ούτε γνώμη, ούτε συμμετοχή στις αποφάσεις και στα τεκταινόμενα, φέρει ακέραια την ευθύνη, τη νομική, ηθική και καλλιτεχνική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ