Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Λυσαρίδης αντί Βασιλακόπουλου

Ξαφνική αλλαγή ηγεσίας ΓΓΑ χτες υπό τις ευλογίες του υφυπουργού Α. Φούρα

"Τρίποντο" Φούρα σε Βασιλακόπουλο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε χτες το μεσημέρι και πήρε την παραίτηση του ως εκείνη τη στιγμή ΓΓΑ, τοποθετώντας στη θέση του τον Γιώργο Λυσαρίδη. Ετσι η γνωστή εδώ και καιρό διαμάχη των δύο αντρών κλείνει (;) με επικράτηση του πρώτου.

Η διαφορετική τοποθέτηση Φούρα - Βασιλακόπουλου στην εσωκομματική διαμάχη (κυρίως), αλλά και η διάσταση απόψεων σε σημαντικά θέματα όπως το νομοσχέδιο ή η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τον υφυπουργό στην επιλογή του.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε έκπληξη αφού μπορεί να ήταν γνωστή η απόσταση των δύο, όμως κανείς δεν περίμενε ραγδαίες εξελίξεις. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες όταν ο Α. Φούρας ζήτησε την παραίτηση Βασιλακόπουλου δεν είχε οριστικοποιηθεί ο αντικαταστάτης του, αφού υπήρχε η πρόθεση το θέμα να μην γνωστοποιηθεί από χτες.

Ο νέος ΓΓΑ, Γ. Λυσαρίδης έχει γεννηθεί το 1950 και είναι πτυχιούχος φυσικομαθηματικός από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε αθλητής και διοικητικός παράγοντας. Μεταξύ άλλων την περίοδο 84 - 93 διατέλεσε πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, ενώ από το 1994 έχει εκλεγεί στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι αν η εξέλιξη αυτή αποτελεί το τέλος ή την αρχή μιας διαμάχης. Μάλλον το μέλλον άμεσο ή μακροπρόθεσμο θα δείξει. Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί, αν και πολλά ακούστηκαν χθες για τις αιτίες ή τις αφορμές της "παραίτησης" Βασιλακόπουλου, ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η αλλαγή προσώπου δε σημαίνει και αλλαγή πολιτικής στο υφυπουργείο παρά τα σημαντικά όσο και άλυτα προβλήματα του αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ