Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο... σκοτάδι ο Πανιώνιος

Ο αθλητικός δικαστής αφαίρεσε από την ομάδα της Ν. Σμύρνης τρεις βαθμούς και κατακύρωσε τον αγώνα με τον Αθηναϊκό υπέρ των φιλοξενούμενων

Στο... σκοτάδι βύθισε τη Ν. Σμύρνη ο αθλητικός δικαστής (αδ) Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, αφού η απόφαση του αναφορικά με τον αγώνα Πανιωνίου - Αθηναϊκού, ο οποίος δεν τελείωσε ποτέ (λόγω διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος), φαντάζει μάλλον καταδικαστική για το ιστορικό σωματείο.

Αποφάνθηκε ότι "οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα (αμέλεια) της γηπεδούχου". Γι' αυτό κατακύρωσε το παιχνίδι υπέρ των φιλοξενουμένων με 2 - 0, ενώ αφαίρεσε από τον Πανιώνιο τρεις βαθμούς. Ετσι, οι Νεοσμυρνιώτες πέφτουν στη 17η θέση με 23 πόντους, μια θέση και δύο βαθμούς κάτω από τη Λάρισα.

Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων", Γ. Γούναρης, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση δήλωσε: "Είναι άδικη πέρα για πέρα και καταδικαστική για την ομάδα. Επειδή ο Πανιώνιος δεν έχει τη δύναμη άλλων πάρθηκε αυτή η απόφαση, που τον οδηγεί στη Β Εθνική.

Κανένας αθλητικός δικαστής δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει βαθμούς τους οποίους ο Πανιώνιος κέρδισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επρεπε να ισχύει στη χώρα μας ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Να επαναλαμβάνεται δηλαδή ο αγώνας για όσο χρόνο απέμενε ως τη λήξη του".

Ο Πανιώνιος θα καταθέσει, μάλλον σήμερα, έφεση στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ