Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
080496r.179

Θα αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια το 15ο Συνέδριο

Αποτίνοντας φόρο τιμής στους συντρόφους που έδωσαν τη ζωή τους για τα πανανθρώπινα ιδανικά της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, θα αναφερθούμε σ' ορισμένα βασικά ιστορικά γεγονότα, που έχουν άμεση σχέση μ' αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν ντροπή για εμάς τους επιζώντες, να αποφανθούμε αν το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ θα μπορούσε να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Ματωμένη Κυριακή στις 9.1.1905 με την προβοκατόρικη ενέργεια του παπά Γκαπόν. Επανάσταση του 1905 και αντίδραση του Στολίπιν με τις κρεμάλες. Επανάσταση του 1917 το Φλεβάρη, ανατροπή του τσάρου. Τον ίδιο χρόνο η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΜΟΣΕ) και θριαμβευτική πορεία της, ανά τη Ρωσία. Ιμπεριαλιστική ένοπλη επέμβαση 14 κρατών (και της Ελλάδας) και εμφύλιος 1918 - 1922, για το πνίξιμο της νεαρής Ρωσικής Σοβιετικής Δημοκρατίας. Αντεπανάσταση δεξιά κι αριστερή, τροτσκιστές κλπ., ενάντια στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ. Καθημερινές προβοκάτσιες στα σύνορα της ΕΣΣΔ, εμπρησμοί, δολοφονίες στελεχών, σαμποτάζ. Ανοιχτός πόλεμος στον ποταμό Χαλ κιν Κολ και τη Λίμνη Χασάν στην Απω Ανατολή από τους Ιάπωνες και τέλος η άνανδρη επίθεση του χιτλερικού φασισμού και ο Μεγάλος Πατριωτικός πόλεμος 1941-1945 και τσάκισμα του φασισμού στη φωλιά του, έδειξαν:

Την ακαταμάχητη δύναμη του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και των φιλελεύθερων λαών του κόσμου για τη νίκη. Την κρίση και θνησιμότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Ανοδος και ανάπτυξη του κύρους, του πολυεθνικού σε εθελοντική βάση κράτους, της ΕΣΣΔ. Ψήφιση του πρώτου Σοβιετικού Συντάγματος το 1936. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας καταργείται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και κατοχυρώνονται οι καταχτήσεις του λαού. Ανοιγμα του δρόμου, χάρις στη νικηφόρα προέλαση του Σοβιετικού Στρατού, για την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού στην Ευρώπη και Ασία και η δημιουργία του πανίσχυρου σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Με πρωτοβουλία της ΕΣΣΔ, η δημιουργία του παγκόσμιου κινήματος της Ειρήνης και τη διευθέτηση όλων των επίμαχων διεθνών ζητημάτων με ειρηνικά μέσα. Η ΕΣΣΔ ήταν η πρωταγωνίστρια και ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ. Και άλλα, ανήκαν στη φιλειρηνική πολιτική της Σοβιετικής Ενωσης.

Στις 2.10.1952, συνήλθε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το οποίο έβγαλε τα αποτελέσματα από την εξάλειψη των συνεπειών του πολέμου και καθόρισε τα καθήκοντα οικοδόμησης των μεγάλων έργων του κομμουνισμού και τις προοπτικές. Το συνέδριο ήταν το τελευταίο που συμμετείχε ο Ι. Β. Στάλιν.

Ολα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΣΕ και του Ι. Β. Στάλιν, του άξιου συνεχιστή του έργου του Β. Ι. Λένιν, που εκπλήρωσε με συνέπεια τη μεγάλη διαθήκη του. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα, επηρεασμένοι από την αντιδραστική προπαγάνδα "όψιμοι" κομμουνιστές, που λένε ότι ο Στάλιν σκότωσε "110" στελέχη και έκρυψε τη διαθήκη του Λένιν. Τερατώδη επινοήματα, του τερατώδη μηχανισμού των ΜΜΕ του ιμπεριαλισμού, όργανα του οποίου γίνονται. Ο,τι αφορά τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού αυτά δεν έχουν άκρη. Γενοκτονία των παιδιών του Ιράκ, πρόσφατα - βομβαρδισμοί με υπερσύγχρονα αεροπλάνα των αμάχων Σερβοβοσνίων, προβοκατόρικη αιματοχυσία στην αγορά του Σαράγιεβο κλπ.

Οτι αφορά τον Ι. Β. Στάλιν εκτός το επαναστατικό και τη συμβολή του στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, έχει ένα τεράστιο θεωρητικό έργο όπως: "Μαρξισμός και εθνικό ζήτημα", "Ζητήματα Λενινισμού", "Διαλεχτικός και Ιστορικός Υλισμός", ο "Στάλιν για τον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο 1941 - 1945", τα "Ζητήματα Γλωσσολογίας", "Τα οικονομικά προβλήματα του σοσιαλισμού" και πολλά άλλα. Που δεν έχει ούτε ένας θεωρητικός εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού. Και μόνο η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, δικαιώνει τον Ι. Β. Στάλιν, ενώ ο Χρουστσόφ και ο Γκορμπατσόφ τον πρόδωσαν και διέλυσαν το σοσιαλιστικό στρατόπεδο, το σοσιαλισμό με την υποστήριξη του ιμπεριαλισμού, των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης.

Γι' αυτό είναι ντροπή για τη λεγόμενη "πολιτισμένη ανθρωπότητα" και τα ΜΜΕ της, να εξισώνουν τον Χίτλερ, που έφερε το φασισμό στη Γερμανία, ματοκύλισε την ανθρωπότητα, που εξόντωσε στην Ευρώπη 700.000 διανοούμενους (στρατηγούς, υπουργούς, βουλευτές, καθηγητές, κληρικούς και άλλους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης), να τον εξισώνουν με τον Ι. Β. Στάλιν ότι "έφερε" το φασισμό στη Ρωσία. Πρέπει να είναι κανείς βρωμερός στη συνείδηση, για να επινοείται κάτι τέτοιο. Το ερώτημα στους ανθρώπους με μολυσμένη συνείδηση είναι: Πώς είναι δυνατόν διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και Φραγκλίν Ρούσβελτ, συμμάχησαν με τον Ι. Β. Στάλιν, δημιούργησαν τη μεγάλη αντιχιτλερική συμμαχία και από κοινού συνέτριψαν τον γερμανικό φασισμό και γιαπωνέζικο μιλιταρισμό. Το "ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια". Δυστυχώς, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν πήρε καμιά θέση πάνω σ' αυτό.

Μετά το θάνατο του Ι. Β. Στάλιν άρχισε η κατεδάφιση των αρχών της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ και τον Ν. Χρουστσόφ. Μεταξύ των εγκλημάτων του Χρουστσόφ και με σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ, αποστρατεύτηκαν από το Σοβιετικό Στρατό 240.000 ανώτερα και ανώτατα στελέχη και μεταξύ αυτών ο Γ. Ζούκοφ, ο Βοροσίλοφ, ο Ροκοσόφσκι. Ιδιαίτερα προδοτική ήταν η αντικατάσταση του Γ. Ζούκοφ, όταν ακόμα βρισκόταν σε επίσκεψη στη Γιουγκοσλαβία, από το Χρουστσόφ.

Ενάντια στην πολιτική του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, που τελικά με την πολιτική της "περεστρόικα" του Γκορμπατσόφ που οδήγησε στη διάλυση της ΕΣΣΔ, είχε ταχθεί ο πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδης, το ΚΚ Βιετνάμ, Κίνας κ. ά. Γιατί το 20ό Συνέδριο αποτέλεσε την απαρχή της διάσπασης της ΕΣΣΔ και του παγκόσμιου εργατικού και κομμουνιστικού κινημάτων. Οδήγησε στα γεγονότα της Ουγγαρίας το 1956, στην Τσεχοσλοβακία το 1968, την Πολωνία το 1980, όταν με επέμβαση "εκ των έξωθεν" παρ' ολίγο τότε να γίνει η ανατροπή. Μετά το 20ό Συνέδριο αποκαταστάθηκε και ο Τίτο σαν "μεγάλος" λενινιστής. Ο Τίτο που φέρει σοβαρές ευθύνες για την κληρονομιά διάσπασης στη μετατιτική Γιουγκοσλαβία.

Στα υλικά για τη συζήτηση "παλινόρθωσης του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και την ΕΣΣΔ", πολύς λόγος και "κριτική" έγινε για τη διάλυση της "ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ". Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, έχουμε να πούμε τα εξής: η "ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ" διαλύθηκε για δύο λόγους: πρώτον, τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα το 1943 ήταν ήδη σε θέση από μόνα τους να καθοδηγηθούν, να αποχτήσουν την αυτοτέλειά τους και δεύτερον, εν όψει του αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό και τη δημιουργία της αντιχιτλερικής συμμαχίας μεταξύ της ΕΣΣΔ, Αγγλίας και ΗΠΑ και των άλλων φιλελεύθερων λαών, χρειαζόταν ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης των συμμάχων. Το ενδιαφέρον είναι, ενώ έγινε πολύς λόγος για τη διάλυση της "ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ", αποσιωπήθηκε από τα ντοκουμέντα ο ύπουλος τρόπος με τον οποίο διαλύθηκε το Γραφείο Πληροφοριών ("ΚΟΜΙΝFΟΜ"). Αυτό δείχνει ότι ακόμα και σήμερα ο ηγετικός πυρήνας του ΚΚΕ, δεν έβγαλε τα ανάλογα συμπεράσματα και δεν απαλλάχτηκε πλήρως, από το "σύνδρομο" του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ.

Αντίγραφο του 20ού Συνεδρίου στο ΚΚΕ, ήταν και η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που επιβλήθηκε ενάντια στο ΚΚΕ, από τους ιθύνοντες του 20ού Συνεδρίου. Στην 6η Ολομέλεια ουσιαστικά το ΚΚΕ συκοφαντήθηκε, διασπάστηκε, επακολούθησαν μαζικές διαγραφές και διώξεις μελών και στελεχών.

Με την άνοδο της κλίκας του Γκορμπατσόφ, την προδοσία της Μάλτας διαλύθηκαν οι χώρες του σοσιαλιστικού στρατοπέδου της Ευρώπης και με το "πραξικόπημα" της 19 - 23 Αυγούστου 1991 και τις προδοτικές συμφωνίες του Μπελοβέτσκ η ΕΣΣΔ. Χρόνια η αντιδραστική προπαγάνδα και οι ανταποκριτές του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" στη Μόσχα (Γ. Λίτσος κλπ.), αποπροσανατόλιζαν και τα μέλη του ΚΚΕ ακόμα και κανείς δε διαμαρτύρονταν. Αποτέλεσμα, πάνω από 50 δημοσιογράφοι του και του "902" Αριστερά στα FM, τάχθηκαν ανοιχτά ενάντια στο ΚΚΕ. Μετά το 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ μεγάλο μέρος της ΚΕ του ΚΚΕ λιποτάκτησε κι ακόμα βουλευτές του "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ" που βγήκαν με ψήφους των κομμουνιστών, τους πρόδωσαν.

Κλείνοντας, έχουμε την πεποίθηση, ότι το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ που θα ψηφίσει νέο Πρόγραμμα και Καταστατικό, θα πάρει υπόψη και τα άνω αναφερόμενα... θα αποκαταστήσει την αλήθεια;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αντισοβιετισμός του οπορτουνιστικού ρεύματος στην Ελλάδα (2021-12-18 00:00:00.0)
Είναι χρήσιμη η ιστορική μελέτη - χρονολογικά - των κοινωνικών μετεξελίξεων (2009-01-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-02-01 00:00:00.0)
Για το διάλογο του 17ου Συνεδρίου (2005-01-29 00:00:00.0)
Τι θα πρέπει να προσέξουμε (2000-10-21 00:00:00.0)
Τίμησαν τη μνήμη του Ι. Β. Στάλιν (1997-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ