Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Συνεισφορά στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος

Χαιρετιστήριο της ΚΕ του ΚΚΕ στο 5ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας (ΚΕΚΡ)

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει στους συνέδρους του 5ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας θερμό επαναστατικό χαιρετισμό.

Οι Ελληνες κομμουνιστές, αλλά και ο λαός της χώρας μας με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Ρωσία, τη δράση που αναπτύσσει το κόμμα σας, από τη δημιουργία του, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αμέσως μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ ως τα σήμερα. Ο αγώνας σας, οι μαζικές διαδηλώσεις, στάσεις εργασίας και απεργίες που γίνονται και με την ενεργό συμμετοχή των οργανωμένων δυνάμεων του ΚΕΚΡ, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων της Ρωσίας, οι συνεχείς προσπάθειές σας για την ανάκαμψη του ρωσικού εργατικού κινήματος, καθώς και την πορεία ανασυγκρότησης της ΕΣΣΔ αποτελούν σημαντική συνεισφορά στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, τόσο στη Ρωσία, όσο και συνολικά στον κόσμο. Με τη δράση σας αποκαλύψατε από την πρώτη στιγμή το περιεχόμενο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη Ρωσία και μαζί και με τις άλλες κομμουνιστικές δυνάμεις συμβάλατε αποφασιστικά στην αντίσταση προς τις αντιλαϊκές πολιτικές και βασικές επιλογές των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των εκπροσώπων τους στη Ρωσία.

Το Κόμμα μας ετοιμάζεται αυτές τις μέρες για το 15ο Συνέδριό του, που θα πραγματοποιηθεί το Μάη στην Αθήνα. Το Συνέδριο θα εγκρίνει το νέο Πρόγραμμα και Καταστατικό του Κόμματος, που στόχο έχει να ισχυροποιηθούν τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του Κόμματός μας, που εξακολουθεί να εμπνέεται από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και να στηρίζεται στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, του προλεταριακού διεθνισμού, του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Σε βασικό στόχο του Κόμματός μας αναδεικνύεται σήμερα η οικοδόμηση ενός πλατιού κοινωνικο-πολιτικού αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης, για τη συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό.

Στις σημερινές συνθήκες, που οι επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού έγιναν απροκάλυπτες, που το μεγάλο κεφάλαιο οξύνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, μεγαλώνουν και οι λαϊκές αντιδράσεις. Στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν σοβαροί αγώνες ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την ανεργία, τη Συμφωνία του Μάαστριχτ, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της "νέας τάξης πραγμάτων". Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται φανερή η αναγκαία και επιβεβλημένη ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της ενότητας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ΚΚ, αλλά και ο συντονισμός, η κοινή δράση τους και στρατηγική απέναντι στον ιμπεριαλισμό, για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εύχεται κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας. Ελπίζουμε οι αποφάσεις του συνεδρίου σας να βοηθήσουν στην ενίσχυση των ταξικών, επαναστατικών δυνάμεων στο ρωσικό κομμουνιστικό κίνημα και στην παραπέρα ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κομμάτων μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» η συντρόφισσα Ταμίλα Γιαμπρόβα (2021-09-07 00:00:00.0)
Ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά για την επαναστατική συγκρότηση του ΔΚΚ (2021-05-29 00:00:00.0)
Συλλυπητήριο για το θάνατο του Μπράνκο Κιτάνοβιτς (2011-12-20 00:00:00.0)
Επέτειος των 90χρονων του ΚΚ Ουγγαρίας (2008-11-09 00:00:00.0)
Επείγον καθήκον η ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος (1998-11-03 00:00:00.0)
Επείγουσα ανάγκη ο συντονισμένος αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό (1997-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ