Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΛΕΪ ΟΦ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 99 - 88
Είχε "τίγρη" στη μηχανή του

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς για δεύτερη φορά "σκόρπισε" τον Αρη και έστειλε τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό των πλέι οφ με αντίπαλο τώρα τον Ολυμπιακό

"Τι είχες Μπάνε τι είχα πάντα". Για μια ακόμη φορά ο μεγάλος αρχηγός Πρέλεβιτς οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε δεύτερη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου Αρη με 99 - 88 και τώρα ο δικέφαλος στα ημιτελικά θα βρει στο δρόμο του τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό. Το ματς κινήθηκε σε ίδιους ρυθμούς όπως και το πρώτο ματς, όπου ο ΠΑΟΚ είχε σαρώσει με 102 - 70. Η αντίσταση του Αρη κράτησε μόνο για τα πρώτα δέκα λεπτά, όπου και ήταν κοντά στο σκορ. Με ένα ξέσπασμα ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΟΚ πέρασε στο ημίχρονο με 46 - 32. Στις αρχές του δεύτερου μέρους η διαφορά έφτασε και στους 20 πόντους, με αποτέλεσμα ο νικητής να χαλαρώσει και να δώσει το δικαίωμα στον Αρη να μειώσει χωρίς όμως ουσιαστικά να απειλήσει σοβαρά για έκπληξη.

Για μια ακόμη φορά ο Πρέλεβιτς με 34 πόντους "σμπαράλιασε" την αντίπαλη άμυνα. Σημαντική βοήθεια πρόσφεραν και οι Στογιάκοβιτς (α' μέρος), Φάντεμπεργκ. Σπουδαία δουλία σε άμυνα και επίθεση έκανε και ο Ευθύμης Ρετζιάς, καθώς και στον οργανωτικό τομέα ο Μπουντούρης. Οσον αφορά τον Αρη "προδόθηκε" στην επίθεση από τον Χάρολντ Ελις που βρήκε το "χέρι" του όταν το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί. Καλή η παρουσία του Στόουκς και του Γιοβάνοβιτς.

Πολύ καλή η διαιτησία των Βιδάλη, Μπακάλη, έβγαλαν ένα κρίσιμο ματς σχεδόν άψογα.

ΠΑΟΚ: Μαματζιόλας 2, Νικολαϊδης 5, Μπουντούρης 16, Πρέλεβιτς 34 (3τρ. ), Στογιάκοβιτς, Φάντεμπεργκ 14, Ρεντζιάς 15, Τσέκος.

ΑΡΗΣ: Λιαδέλης 12 (1τρ. ), Μωραϊτοφ 2, Μισούνοφ 11, Σιούτης 7, Χρυσανθόπουλος 11 (2τρ. ), Ελις 22 (1τρ. ), Γιοβάνοβιτς 10, Στόουκς 12.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ