Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Αναλυτικά στοιχεία για τον παραγκωνισμό των εξαγωγών της Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) για το 1994. Συνολικά 234 προϊόντα αποτελούν τον κύριο όγκο των εξαγωγών (86%), παρά ταύτα όμως "πρωταθλητές", με επιμέρους αξία εξαγωγών πάνω από 100 εκατομ. δολάρια ΗΠΑ, αναδεικνύονται 17 μόλις προϊόντα (7 αγροτικά, 8 βιομηχανικά και 2 στις κατηγορίες πρώτων υλών και καυσίμων). Η μεγαλύτερη μερίδα των ελληνικών εξαγωγών έχει κατεύθυνση κάποια από τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΗΜΕΡΙΔΑ (1): Το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα της εισαγωγής του ευρωπαϊκού νομίσματος "ΕΥΡΩ" στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της επίπτωσης που θα έχει σε τραπεζικό και επιχειρηματικό επίπεδο, θα εξεταστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 29 του Απρίλη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σε ημερίδα που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).Θα εκθέσουν της απόψεις τους επώνυμοι τραπεζίτες, ενώ την εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου.

ΗΜΕΡΙΔΑ (2): "Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και οι προοπτικές ανάπτυξής του στις βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες", είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει σήμερα Τετάρτη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος από κοινού με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Βασικοί ομιλητές είναι ο πρόεδρος της Κτηματικής Τράπεζας Τ. Τζαβέλας, ο διοικητής της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης Ανδ. Μπούμης και ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πίστεως Γ. Προβόπουλος.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι περισσότερες μετοχές του Χρηματιστηρίου κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να υποχωρήσει κατά 1,83%, κλείνοντας στις 932,5 μονάδες και σημειώνοντας τη χαμηλότερη τιμή του στη μέχρι τώρα θητεία της νέας κυβέρνησης Σημίτη. Οι συνεχιζόμενες τον τελευταίο καιρό πτωτικές τάσεις, αποδίδονται από παράγοντες της κεφαλαιαγοράς στην αβεβαιότητα που επικρατεί στους επενδυτές για την εξέλιξη των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών.

ΑΓΡΟΤΙΚΗΖΩΗΣ: Πενήντα πέντε στελέχηπήραν μέρος στην πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου στελεχών της "Αγροτικής Ζωής". Το συμβούλιο στελεχών είναι ένα νεοσυσταθέν επιτελικό όργανο αξιολόγησης της πορείας ασφαλιστικής εταιρίας.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Κυβερνητικά μέτρα για την ανάπτυξη της Θράκης θα εξαγγείλει στην Ξάνθη την Κυριακή 5 Μάη 1996 η αρμόδια υπουργός Β. Παπανδρέου. Στο πλαίσιο του προγράμματος επίσκεψής της θα ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ευρώπη, που κατασκευάζεται στην περιοχή Θησαυρού Νέστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ