Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Την τρίτη και τελευταία σειρά ομολόγων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ύψους 30 δισ. δρχ. (επί συνολικού δανείου 75 δισ. δρχ.), ενέκρινε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου στην τελευταία του συνεδρίαση. Τα νέα ομόλογα της επίσημης τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εκδοθούν στις 15 Ιούνη 1996 με λήξη 15 Μάρτη 2000, θα έχουν κυμαινόμενη απόδοση που θα προσδιορίζεται από το διατραπεζικό επιτόκιο ATHIBOR 3 μηνών (σήμερα περίπου 14%), μείον προμήθεια 0,4% και τιμή που θα καθοριστεί πριν από την ημερομηνία της έκδοσης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Η πορεία των δεκατριών Περιφερειακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί για το 1996, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μεταξύ του καθ' ύλην αρμόδιου υφυπουργού Χρ. Πάχτα και των γενικών γραμματέων των Περιφερειών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Χρ. Πάχτα, οι δεσμεύσεις δημόσιας δαπάνης για το σύνολο των ΠΕΠ ανέρχεται συνολικά στο ύψος των 298 δισ. δρχ. για το 1996, ενώ στόχος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας είναι να υλοποιηθούν από τα ΠΕΠ το 1996 έργα ύψους 353 δισ. δρχ.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας της Μολδαβίας είχε χθες ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Οικονομίας Μ. Μπετενιώτης. Οπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το θέμα της εξαγωγικής πίστωσης ύψους 10 εκατ. δολαρίων που παρέχει η Ελλάδα στη Μολδαβία. Ανάλογη συνάντηση είχε ο Μ. Μπετενιώτης με τον υφυπουργό Μεταφορών της Ουκρανίας κατά την οποία εξετάστηκε το θέμα της εξαγωγικής πίστωσης ύψους 40 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία και ιδιαίτερα το θέμα της λίστας των προϊόντων που θα υπαχθούν στην πίστωση.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δε θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μάρτη οι υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος της τράπεζας από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί. Αιτία είναι η σύγκληση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ιδρύματος.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Ναυάγησαν επίσημα οι διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της οινοβιομηχανίας "Καμπάς ΑΕ" για διαμόρφωση βιομηχανικού πάρκου στο υπάρχον κτήμα. Οι τρεις επιχειρηματίες που ανέλαβαν τις σχετικές πρωτοβουλίες, Δ. Δασκαλόπουλος, Ε. Μυτιληναίος και Απ. Αλλαμανής με κοινή επιστολή τους δηλώνουν αδυναμία συνέχισης των διαπραγματεύσεων, καθώς δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση των οικονομικών και νομικών όρων που έθεσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ