Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ματιές στις εκθέσεις

Μέχρι τις 31 Μάη, συνεχίζεται η έκθεση με τίτλο "ΙΧΘΥC",που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Πιερίδη (Λεωφόρος Βασ. Γεωργίου 29, Γλυφάδα). Στην έκθεση οι επισκέπτες θα γνωρίσουν αντικείμενα της αρχαίας τέχνης με απεικονίσεις ψαριών του Μουσείου Ιδρύματος Πιερίδη Κύπρου.Απολιθώματα ψαριών πολλών εκατομμυρίων χρόνων που έχουν έρθει από το "Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής Αγίας Νάπας Κύπρου". Εργα του μεγάλου Ελληνα καλλιτέχνη Ν. Βώκου τα οποία προέρχονται από την Εθνική Πινακοθήκη και τη συλλογή Κουτλίδη.Εργα χαρακτικής των μεγαλύτερων Ελλήνων χαρακτών του 19ου αιώνα, εμπνευσμένα από τη ζωή των ψαράδων από τη συλλογή του Ν. Γρηγοράκη. Τέλος, έργα σύγχρονης τέχνης που παρουσιάζουν το θέμα του ψαριού έτσι όπως οι σύγχρονοι καλλιτέχνες το αντιλαμβάνονται.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Το καλοκαίρι θα ταξιδέψει και θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας.

  • Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης "έκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), έκθεση έργων ζωγραφικής του Ευθύμη Ευθυμιάδη.

"Η ευχέρεια με την οποία χειρίζεται διάφορες ύλες και τεχνικές" σημειώνεται στον κατάλογο "τον βοηθά ουσιαστικά στην απόδοση της ρομαντικής - ονειρικής ατμόσφαιρας των έργων του. Επιλέγοντας μια αφαιρετική γραφή υποδηλώνει στοιχεία τοπίου, δέντρα και πουλιά, ενώ η ανθρώπινη φιγούρα εμφανίζεται σπάνια στις συνθέσεις αυτές, όπου κυριαρχεί μία αίσθηση απουσίας. Καθοριστική είναι η παρουσία μιας εστίας φωτός, σε συνδυασμό με την κάπως περιορισμένη χρωματική κλίμακα, που δίνει έμφαση στην αντίθεση του άσπρου και του μαύρου, αλλά προβάλλει εντυπωσιακά τους τόνους και άλλων χρωμάτων, όπως το κόκκινο ή το κίτρινο".

  • Στην γκαλερί "Ζουμπουλάκη" (πλατεία Κολωνακίου 20) φιλοξενείται έκθεση έργων του Αλέξη Κυριτσόπουλου.Παρουσιάζονται οι ζωγραφιές του βιβλίου "Μάτια μου, στολίσου" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Αγρα".Πρόκειται για μία τρυφερή ερωτική ιστορία, γραμμένη και σχεδιασμένη από τον καλλιτέχνη. Σημειώνουμε, ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ