Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γη, θάλασσα, άνθρωπος

"Αγαπώ τους πίνακες/ που μου προκαλούν την/ επιθυμία να βαδίζω μέσα/ τους αν είναι τοπία, ή/ να περάσω το χέρι μου/ σε μία πλάτη, αν είναι/ γυναίκα".

Τα λόγια αυτά του Πιερ Ογκιστ Ρενουάρ σηματοδοτούν και εκφράζουν την εικαστική δημιουργία της Γεωργίας Καρώνη.Στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου "Μελίνα Μερκούρη" (Εμμ. Μπενάκη 70), το φιλότεχνο κοινό, μπορεί να γνωρίσει τα πρόσφατα έργα της δημιουργού. Η ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση εγκαινιάζεται στις 5 του Μάη (7μμ). Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση της ζωγράφου. Πριν δύο περίπου χρόνια, η Γ. Καρώνη παρουσίασε στη γενέτειρά της, τη Σκύρο, τους πρώτους της εικαστικούς πειραματισμούς.

Στην τωρινή της έκθεση φιλοξενούνται 26 έργα, ακριλικά και λάδια σε μουσαμά, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Στην έκθεση διακρίνονται τρεις ενότητες: γη, θάλασσα και άνθρωπος.

Οπως μας λέει η ίδια η ζωγράφος: "Η ζωγραφική και η σπουδή της, δεν είναι μόνο τεχνικές γνώσεις. Ο λόγος του δασκάλου και ο διάλογος γύρω από ζητήματα τέχνης, είναι αυτό που γεμίζει την ψυχή του νέου δημιουργού και τον βοηθά να ωριμάσει. Σκοπός μου είναι να μυήσω το κοινό, στον "κόσμο" της ζωγραφικής. Να "αγγίξει" τα έργα, να τα θεωρήσει δικά του".

Σημειώνουμε ότι η έκθεση έργων της Γ. Καρώνη, θα διαρκέσει μέχρι τις 11 του Μάη. Θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ