Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Τελική αναμέτρηση

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός αύριο στις 21.30 για τον τίτλο του πρωταθλητή και Πανιώνιος - ΠΑΟΚ σήμερα στις 18.45, για μια θέση στην ευρωπαϊκή λίγκα

Από το Φάληρο, αρχίζει αύριο στις 21.30, η... αιώνια αναμέτρηση Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οι Πειραιώτες με πλεονέκτημα έδρας, αισιοδοξούν ότι θα κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Οι Αθηναίοι, που αναδείχτηκαν για τελευταία φορά πρωταθλητές το 1984, πιστεύουν ότι φέτος είναι η χρονιά τους. Με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας στην κατοχή τους, αισιοδοξούν ότι ήρθε η ώρα να σπάσουν το σερί του Ολυμπιακού.

Οι δύο ομάδες στην κανονική περίοδο μοιράστηκαν τις εντυπώσεις. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 66-61, ο Ολυμπιακός πήρε ρεβάνς στο Φάληρο με 81-60. Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν να χρειαστούν και φέτος πέντε παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερο σύνολο, έστω κι αν ο Μπέρι δεν είναι ακόμα έτοιμος να βοηθήσει. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα των Βράνκοβιτς, Ουίλκινς, δύο έμπειρων και ικανών παικτών για το καλύτερο. Από κει και πέρα μυστικά δεν υπάρχουν. Οι δύο προπονητές γνωρίζονται άριστα μεταξύ τους. Ο Ιωαννίδης περιμένει την άμυνα ζώνης του Μαλίκοβιτς και ο Μαλίκοβιτς γνωρίζει ότι πρέπει να ελέγξει το ρυθμό και σταματήσει τον αιφνιδιασμό των παικτών του Ιωαννίδη.

Στη δεκάδα του Παναθηναϊκού επιστρέφει ο... ήρωας του Παρισιού Τζ. Κόρφας, αλλά και ο Κ. Παταβούκας μετά από απουσία τεσσάρων μηνών και εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα. Αντίθετα από τον Ολυμπιακό θα απουσιάσει ο τραυματίας Γαλακτερός.

Μικρός τελικός μεγάλα συμφέροντα

Μικρός τελικός αυτός που αρχίζει στις 18.45 στη Νέα Σμύρνη, αλλά με μεγάλα συμφέροντα. Ο νικητής θα αγωνίζεται στην ευρωπαϊκή λίγκα και όχι μόνο τη νέα περίοδο. Το νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατά κάποιο τρόπο θα είναι κλειστό, αφού από τις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν θα υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες. ΠΑΟΚ λοιπόν ή Πανιώνιος; Οι Νεοσμυρνιώτες που έφτασαν σε επίπεδο να αμφισβητούν στα ίσια τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, ζουν με το όνειρο. Από την άλλη η πιθανότητα μη εκπροσώπησης της Θεσσαλονίκης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, φορτίζει τις μπαταρίες των παικτών του ΠΑΟΚ που κατεβαίνουν στην Αθήνα με στόχο να ανατρέψουν το πλεονέκτημα έδρας των αντιπάλων τους.

Και τα δύο παιχνίδια θα καλυφθούν σε ζωντανή μετάδοση από το MEGA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ