Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανω - κάτω το πρωτάθλημα

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τη διεξαγωγή του 20λεπτου που απέμενε ως τη λήξη του αγώνα Πανιωνίου - Αθηναϊκού και επέστρεψε στους γηπεδούχους τους τρεις βαθμούς. Αντιδράσεις και καταγγελίες για ύπαρξη παρασκηνίου

Η Δικαστική Επιτροπή Εφέσεων (ΔΕΕ) της ΕΠΟ, με πέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά, δικαίωσε χθες τον Πανιώνιο. Αποφάσισε να διεξαχθούν τα 20 λεπτά που απέμεναν ως τη λήξη του παιχνιδιού με τον Αθηναϊκό και επέστρεψε στην ομάδα της Ν. Σμύρνης του τρεις βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί πρωτόδικα.

Η πρωτόγνωρη απόφαση στηρίχτηκε στο άρθρο 21 παρ. 1 του ΚΑΠ (αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα καμιάς από τις δύο ομάδες σε διακοπή, ο αγώνας επαναλαμβάνεται εντός 15ημέρου), σε συνδυασμό με τους κανονισμούς ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ (αποτελεί νομολογία). Ο πρόεδρος της επιτροπής, Τ. Μητσόπουλος, που απείχε από τη διαδικασία ψήφισε υπέρ της πρωτόδικης απόφασης και υπέβαλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία δεν είναι τόσο το τελικό αποτέλεσμα όσο αυτά που προηγήθηκαν. Με βάση τις ίδιες πηγές προχθές στην επιτροπή επικρατούσε η άποψη ότι πρέπει να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του Αθηναϊκού και να επιστραφούν οι βαθμοί στον Πανιώνιο. Οπως όμως φημολογείται μεσολάβησαν αρκετά... τα οποία οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση.

Σήμερα η ΕΕ της ΕΠΑΕ συνεδριάζει για να ορίσει την ημέρα διεξαγωγής (Τετάρτη) αλλά και τις "λεπτομέρειες" (πώς θα παίξουν, ποιοι παίχτες ή διαιτητές κλπ) του 20λέπτου. Πάντως οι διαμαρτυρίες από χθες είναι έντονες (κάποιοι υποστηρίζουν ότι νομικά η απόφαση είναι αστήριχτη) και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει ποια ακριβώς θα είναι η κατάληξη αυτής της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ