Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ανοιχτές" - "Πειραματικές" παραστάσεις

Με ένα σημαντικό για το θεατρικό κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης γεγονός, ολοκληρώνεται η φετινή θεατρική περίοδος για το "Ανοιχτό Θέατρο" και την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" της Θεσσαλονίκης.Τα δύο θέατρα εγκαινιάζουν "Θεατρικές ανταλλαγές", με την υπόσχεση ότι δε θα είναι μόνο για φέτος. Ετσι το "Ανοιχτό Θέατρο",με το "Κουαρτέτο" του Χάινερ Μίλερ,μετακομίζει, στο θέατρο "Αμαλία" της Θεσσαλονίκης, από τις 10-19 Μάη, ενώ την ίδια περίοδο στη σκηνή του "Ανοιχτού Θεάτρου" θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής της "Τέχνης".

Το "Κουαρτέτο" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,μετάφραση Ελένης Βαροπούλου,σκηνικά Γιώργου Μιχαηλίδη και Αγνής Ντούτση,κοστούμια Αγνής Ντούτση και μουσική Θόδωρου Αντωνίου.Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Κώστας Γαλανάκης, Νίκος Καραγεώργος, Κώστας Φαλελάκης κ.ά.

Με έξι έργα, εμφανίζεται στην Αθήνα η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης",η οποία θα παρουσιάσει τέσσερα έργα στο "Ανοιχτό" και δύο στο "Θέατρο Τέχνης" - Υπόγειο.Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αύριο και την Πέμπτη στο "Ανοιχτό" θα παρουσιαστεί το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Στη χώρα Ιψεν",σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού,σκηνικά - κοστούμια Ιωάννας Μανωλεδάκη και μουσική επιμέλεια Δημήτρη Ναζίρη.Σάββατο και Κυριακή η "Δωδέκατη νύχτα" του Σαίξπηρ,σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη,σκηνικά Απόστολου Βέττα και μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη.Στις 15,16/5 το έργο της Σαρλότ Κίτλυ "Μη σκοτώνεις τη μαμά",σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού,μετάφραση Εφης Σταμούλη και μουσική Κώστα Βόμβολου.Και στις 18,19/5 το "Κοντσέρτο Τζίλι" του Τομ Μέρφι,σε σκηνοθεσία Νίκου Χουρμουζιάδη.

Στο Υπόγειο του "Θεάτρου Τέχνης",με το οποίο επίσης αναπτύσσονται σχέσεις ανταλλαγής θα παρουσιαστούν: 20/5 το "Νεκρό σπίτι" τουΓιάννη Ρίτσου,σε σκηνοθεσία Νικηφόρου Παπανδρέου,με την Εφη Σταμούλη και στις 22/5 το έργο του Ακη Δήμου "... και Ιουλιέτα",με τη Λυδία Φωτοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ