Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ
Υπό αμφισβήτηση το ωράριο από τη ΓΣΕΕ...

Την επαναδιαπραγμάτευση του ωραρίου λειτουργίας των βενζινάδικων ζητά η ΓΣΕΕ, επικαλούμενη καταγγελίες για μαζικές απολύσεις. "Πλασματικά τα νούμερα", σημειώνει ο γραμματέας της Ενωσης Βενζινοπωλών

Σε καταγγελίες για την απόλυση 2.500 εργαζομένων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων αναφέρθηκε χτες, σε συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ, ο αναπλ. πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γ. Μανώλης,λόγω της κατάργησης του απελευθερωμένου ωραρίου λειτουργίας τους, όπως είχε ζητηθεί από τις οργανώσεις των πρατηριούχων και τη ΓΣΕΕ. Αμέσως μετά και επικαλούμενος τις απολύσεις, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ. Πρωτόπαππας,έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του ωραρίου...

Να σημειωθεί ότι προχτές ο υπουργός Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλος,είχε δηλώσει ότι αυτοί που θέλουν την επαναφορά του απελευθερωμένου ωραρίου "εξυπηρετούν εταιρίες πετρελαίων και δι' αυτών των μηχανισμών διεξάγεται λαθρεμπορία".

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Αγγ. Τούντας,σημείωσε στον "Ρ" ότι από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκαν επίσημα 14 απολύσεις στις 7 Μάη και ότι 12 από τους απολυθέντες διοχετεύτηκαν την επόμενη μέρα σε άλλα βενζινάδικα από την Ενωση Βενζινοπωλών. Σημείωσε ακόμα ότι τρεις βενζινοπώλες από αυτούς που δέχτηκαν να προσλάβουν τους απολυθέντες, απειλήθηκαν τηλεφωνικά. Να σημειωθεί ότι στην Αττική εργάζονται 2.500 εργαζόμενοι σε 1.200 πρατήρια, ενώ σε όλη τη χώρα λειτουργούν 7.500 πρατήρια.

Σχετικά με τις καταγγελίες για 2.500 απολύσεις, ο Αγγ. Τούντας σημείωσε ότι "τα νούμερα είναι πλασματικά και διοχετεύονται επιδέξια στα μέσα ενημέρωσης από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και από λαθρέμπορους που έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για την επαναφορά του απελευθερωμένου ωραρίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ