Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Προς δραστική μείωση προσωπικού

Συμμαχεί η πλειοψηφία του σωματείου στην επιχείρηση απομάκρυνσης εργαζομένων και συρρίκνωσης της επιχείρησης. Ενδιαφέρον από την ΑΜΠΕΡ;

Σε δραστική μείωση προσωπικού, με το μανδύα των "μέτρων κοινωνικής προστασίας", προχωρά η κυβέρνηση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας,στρώνοντας το δρόμο για τη συρρίκνωση και τη διάλυσή τους. Και ενώ επίσημα δεν έχει ακυρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός (μοναδική προσφορά του Ι. Καρρά) για το ξεπούλημα του Ναυπηγείου, στο όργιο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με επίδοξους αγοραστές, αρχίζει να "παίζει" και η εταιρία ΑΜΠΕΡ,στην οποία παραδόθηκε πριν 18 μήνες το Νεώριο Σύρου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του Ναυπηγείου σε περίπτωση δεύτερου διαγωνισμού, άφησε χτες ο πρόεδρος της εταιρίας, Ν. Ταβουλάρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Νεωρίου Σύρου. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του, ότι και τα τέσσερα ναυπηγεία της Ελλάδας είναι βιώσιμα, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μη δέσμευση των ιδιωτών για τις θέσεις εργασίας!

Στο μεταξύ, χτες ο υπουργός Εργασίας, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του σωματείου, Κ. Καράμπουρνα,ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα 54 χρόνια, σε μετατάξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε πρόγραμμα "οικειοθελών" αποχωρήσεων. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων που θα υποχρεωθούν να αποχωρήσουν, ωστόσο πληροφορίες τον ανεβάζουν στους 500!

Αμέσως μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου, όπου με τις ψήφους των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, αποφασίστηκε η συμφωνία με τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως και όταν τα ανακοινώσει! Την απόφαση αυτή καταψήφισαν οι σύμβουλοι της "Συσπείρωσης" (ΕΣΑΚ), καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τη συναίνεση της πλειοψηφίας, μειώνουν δραστικά το προσωπικό και οδηγούν σε συρρίκνωση τα ναυπηγεία.

  • Πραγματοποιήθηκε χτες η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Μια Συνέλευση που σε τίποτα δε θύμιζε προηγούμενες Συνελεύσεις στο χώρο, μιας και εκείνο που τη χαρακτήρισε ήταν η μεγάλη αποχή. Σήμερα γίνεται ψηφοφορία για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Συνεταιρισμού.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «μάτι του κυκλώνα» σφοδρών ανταγωνισμών(2021-07-09 00:00:00.0)
Νομοθετική ρύθμιση για διευκόλυνση των νέων επίδοξων «σωτήρων»(2021-04-14 00:00:00.0)
Εργασιακός Μεσαίωνας ενόψει(1996-09-10 00:00:00.0)
ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας;(1996-06-21 00:00:00.0)
Προς δραστική μείωση προσωπικού(1996-05-30 00:00:00.0)
Προκλητικό τρίπτυχο(1996-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ