Σάββατο 11 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη ενόψει του ΕΚΟΦΙΝ

Οι αρνητικές εξελίξεις που θα προκύψουν από την κατάταξη της χώρας μας στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ο παραπέρα θεσμικός και οικονομικός υποβιβασμός της, λόγω των εξελίξεων αυτών, ήταν το αντικείμενο της χτεσινής σύσκεψης του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λ. Παπαδήμο, που έγινε ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Εθνικής Οικονομίας (ΕΚΟΦΙΝ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Ιουνίου στην Ιταλία.

Το Συμβούλιο αποτελεί συνέχεια του Ατυπου Συμβουλίου της Βερόνα, που πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Μάη, όπου η ελληνική πλευρά (συμμετείχαν οι Γ. Παπαντωνίου και Λ. Παπαδήμος) συμφώνησε στη διαίρεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ζώνες δύο ταχυτήτων, ανέλαβε δεσμεύσεις για ασφυκτικότερο έλεγχο της συναλλαγματικής της πολιτικής από το Κοινοτικό Διευθυντήριο, καθώς και αποδέχτηκε νέο σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας, στο όνομα της επίτευξης των κριτηρίων "σύγκλισης".

Εξερχόμενος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας από τη σύσκεψη, ανέφερε ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της χρηματικής ρευστότητας (περιορισμός των καταναλωτικών δανείων, καθώς και των δανείων σε συνάλλαγμα) πρόκειται να ανακοινωθούν στο τέλος του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ