Κυριακή 12 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ποιος θα κουνήσει μαντίλι;

Μισός τίτλος κρίνεται στην Καλαμάτα για τον ΠΑΟ. Η ΑΕΚ καραδοκεί και υποδέχεται τη Λάρισα. Μονόδρομος η νίκη για τον ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό

Στην Καλαμάτα θα γίνει σήμερα το κυριότερο ματς της 31ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής κατηγορίας. Εκεί η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο που κρατάει από την 1η αγωνιστική, όταν είχε χάσει στην πρεμιέρα 3 - 2 από τον ΟΦΗ. Η ΑΕΚ που καραδοκεί στη βαθμολογία, έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στη Λάρισα που όμως ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον εκτός έδρας βαθμό. Στην Κρήτη ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει το "χλωμό" Ολυμπιακό και στοχεύει στη νίκη που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην έξοδό του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της αγωνιστικής:

ΠΑΟ: "Νίκη να τελειώνουμε"

Ο Παναθηναϊκός με τον αέρα του πρωτοπόρου αλλά με ανεβασμένο ηθικό από τη νίκη στην Τούμπα θέλει να ζευγαρώσει σήμερα τις επιτυχίες του και να είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αναφερόμενος στο ματς είπε: "Η Καλαμάτα έχει μια νεανική και ενθουσιώδη ομάδα. Εχει ένα θαυμάσιο κοινό και μια πολύ γερή έδρα που είναι και το μεγάλο της όπλο. Εμείς από τη μεριά μας είμαστε έμπειροι και καλύτεροι, όμως πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι μεγάλοι δεινοπάθησαν από το σημερινό αντίπαλό μας". Στον αγωνιστικό τομέα, στην 11άδα επιστρέφουν οι Καλιτζάκης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, ενώ θα απουσιάσουν οι Μάρκος (τιμωρημένος), Μαραγκός (τραυματίας). Πιθανή σύνθεση για τον ΠΑΟ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Μπορέλι, Βαζέχα, Λαγωνικάκης, Δώνης, Καπουράνης.

Στο στρατόπεδο της ομάδας της Μεσσηνίας επικρατεί αισιοδοξία. Ο τεχνικός Μπο Πέτερσον τονίζει: "Εχουμε δείξει την αξία μας στα δύσκολα ματς. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και πάλι. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να τον φοβηθούμε. Στηρίζω πολλά στη συμπαράσταση του κόσμου".

ΑΕΚ: "Ευκαιρία για ρεβάνς"

Η ΑΕΚ στο "Νίκος Γκούμας" στοχεύει μόνο στη νίκη απέναντι στη Λάρισα. Θα απουσιάσει ο τραυματίας Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Ο Μπάγεβιτς μιλώντας στους παίκτες τόνισε: "Η Λάρισα καίγεται για βαθμούς και θα τα δώσει όλα για όλα. Εμείς έχουμε χρέος να πάρουμε τη ρεβένς του πρώτου γύρου. Δε θέλω να έχετε άγχος". Πιθανή 11άδα: Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Βλάχος, Μαλαδένης. Κωστένογλου, Κωστής, Μπατίστα, Σαβέβσκι, Τσάρτας, Κετσπάγια.

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος προπονητής της Λάρισας πιστεύει στα... θαύματα: "Εχουμε χρέος να χτυπήσουμε τον αγώνα. Γνωρίζουμε τι θα πει ΑΕΚ όμως δεν έχουμε άλλα περιθώρια. "

ΟΦΗ "Μονόδρομος η επιτυχία"

Ο ΟΦΗ με σύνθημα φουλ επίθεση υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Ο Εγκε Γκέραρντ αναμένεται να παρατάξει σχήμα με τρεις κυνηγούς: "Θέλουμε πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να βγούμε στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν παραμένει μια μεγάλη ομάδα. Κάνω έκκληση στον κόσμο του Ηρακλείου να γεμίσει το γήπεδο", υποστηρίζει ο Γκέραντ. Στον Ολυμπιακό επιστρέφουν στην 11άδα οι Καραπιάλης, Καλατζής που εξέτισαν την ποινή τους. Θα απουσιάσουν όμως οι τιμωρημένοι Σαπάνης, Γεωργάτος. Πιθανή σύνθεση: Ράντος, Καραταϊδης, Καλατζής, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Μαρινάκης, Καραπιάλης, Ιβιτς, Αλεξανδρής, Πασσαλής και Κρεμενλίεφ.

Στα άλλα ματς

Στο Καυτατζόγλειο ο φιλόδοξος Ηρακλής θα κοντραριστεί με την Ξάνθη. Ο τεχνικός του Γηραιού κ. Αντωνιάδης είπε: "Μετά το διπλό στη Λάρισα οι ελπίδες μας για έξοδο στην Ευρώπη αναπτερώθηκαν. Κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης θα είναι καταστροφικό για μας". Από τη μεριά του ο Γιάρα τονίζει: "Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε αλώβητοι από τη Θεσσαλονίκη".

Με σύμμαχο την καλή παράδοση ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει στη Ριζούπολη τον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Παθιακάκης δηλώνει: "Η παράδοση συνεχίζεται μόνο αν κερδίζεις. Ο ΠΑΟΚ τα παίζει όλα για όλα και θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος". Στο δικέφαλο ο Γκίντερ Μπένγκστον υποστηρίζει: "Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και έχουμε χρέος να πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό. Ο ΠΑΟΚ θα δείξει άλλο πρόσωπο στη Ριζούπολη".

Ματς ζωής και θανάτου στην Πάτρα. Η Παναχαϊκή θα παίξει με τον Πανιώνιο και όποιος χάσει... χάνεται. Τόσο ο Χρήστος Αρχοντίδης όσο και ο Στάθης Χάιτας συμφωνούν πως είναι ο αγώνας της χρονιάς για τις ομάδες τους.

Ελεύθερο ματς αναμένεται να γίνει στου Χαριλάου μεταξύ του Αρη και του Πανηλειακού. Απαλλαγμένες από το βαθμολογικό άγχος θα παίξουν επιθετικά όπως δηλώνουν και οι προπονητές Γιόζεφ Γιαραμπίνσκι και Γιάννης Κυράστας.

Τέλος, στο Στάδιο Καραϊσκάκη ο ουραγός Εθνικός θα αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό. Οι "λόρδοι" με νίκη θα κρατήσουν στο ακέραιο τις λιγοστές ελπίδες του για έξοδο στο ΟΥΕΦΑ. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 5μμ πλην ΟΦΗ - Ολυμπιακού και Ηρακλή - Ξάνθης που θα αρχίσουν στις 7.15μμ (ΦΙΛΜΝΕΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ