Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦ
"Ρώσικη ρουλέτα" στο φινάλε

Ο ΠΑΟ κέρδισε με 79 - 74 τον Ολυμπιακό και ο τίτλος θα κριθεί την Κυριακή στο Φάληρο

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Παναθηναϊκός χτες στο Ολυμπιακό Στάδιο κέρδισε τον Ολυμπιακό 79 - 74 στο 4ο τελικό και κατά τας... παραδόσεις ισοφάρισε 2 - 2 και έτσι όλα θα κριθούν στο ΣΕΦ την ερχόμενη Κυριακή. Στον τελικό των... τελικών. Αναμφίβολα, το ματς στο Μαρούσι ήταν από πλευράς ποιότητας ο καλύτερος των τριών προηγούμενων. Με σχετικά χαλαρές άμυνες, οι 11.000 οπαδοί των δυο ομάδων είχαν την ευκαιρία να "απολαύσουν" θέαμα επιπέδου σε αρκετές στιγμές του χιτσκοκικού παιχνιδιού, που είχε, αν μη τι άλλο, σκαμπανεβάσματα που θα ζήλευε και ο μετρ του σασπένς. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με τον αέρα του γηπεδούχου, όμως γρήγορα οι "ερυθρόλευκοι" με μπάσκετ γοργό πήραν μια διαφορά εννιά πόντων (11 - 20) που εξανεμίστηκε χάρη στον επιθετικό οίστρο του Νίκου Οικονόμου. Το ημίχρονο έκλεισε με τις δυο ομάδες στα ίσα (37 - 37). Η επανάληψη ήταν μια από τα ίδια. Με βραχεία κεφαλή, πότε ο ένας πότε ο άλλος, οι δυο αντίπαλοι κράτησαν την αδρεναλίνη των φιλάθλων στα ύψη. Ρώσικη ρουλέτα θύμισε το φινάλε. Στο 71 - 69 ο Στόγιαν Βράνκοβιτς δε... δίστασε να βάλει δυο βολές και να φέρει τον ΠΑΟ σε θέση ισχύος. Ο Γιώργος Σιγάλας, ήρωας ως τότε, αστόχησε σε δυο κρίσιμα τρίποντα και έτσι η πλάστιγγα έγειρε προς τον Παναθηναϊκό.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερίσχυσε στα στατιστικά, όχι όμως στα τρίποντα, που ήταν και η "δαμόκλειος σπάθη" πάνω από το κεφάλι του. Προσέξτε στατιστική 77% για τον ΠΑΟ (7 στα 9) έναντι 30% (6 στα 20) για τον Ολυμπιακό. Η "ζώνη" του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς αυτή τη φορά "έπνιξε" τους Πειραιώτες.

Κορυφαίος παίκτης του νικητή ο Νίκος Οικονόμου, που σταμάτησε στους 29 πόντους, σαν να ήθελε να δώσει κάποιο... μήνυμα στον Ουίλκινς που έβλεπε από τον πάγκο με πολιτικά το σούπερ ματς. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης βοήθησε στην ανάκαμψη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ Σοκ και Κούουσμα είχαν λύσεις επιθετικές όταν κόλλαγε το σκορ. Ο Βράνκοβιτς έχει να "καυχιέται" ότι οι αντίπαλοι ψηλοί ήταν σε άλλο... γήπεδο.

Από τον Ολυμπιακό, που έχασε την ευκαιρία να "καθαρίσει" από χτες τον τελικό, η περιφέρεια ήταν που προσπάθησε άσχετα αν στα τρίποντα τα... θαλάσσωσε. Ο Σιγάλας ήταν εξαιρετικός και δεν αξίζει να σταθεί κανείς στα δυο άστοχα τρίποντα στο τέλος. Θετική παρουσία και από τους Ρίβερς, Νάκιτς. Οσον αφορά τους "πύργους" πάμε παρακάτω. Τυπική παρουσία.

Καλή η διαιτησία των Βιδάλη, Βορεάδη. Οποια λάθη και να έκαναν, ήταν τουλάχιστον μοιρασμένα.

ΠΑΟ: Αλβέρτης 6, Σοκ 9 (1τρ. ), Κούουσμα 11 (2τρ. ), Οικονόμου 29 (3τρ. ), Γιαννάκης 11 (1τρ. ), Βράνκοβιτς 11, Πετσάρσκι 2, Σταυρακόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 26 (4τρ. ), Μπέρι 9, Νάκιτς 11 (1τρ. ), Φασούλας 2, Τόμιτς 1, Τάρλατς 2, Ρίβερς 22 (1τρ. )

Γιάννης ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ