Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παράθυρο για ρουσφέτια

Παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Την εξαίρεση των προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις διαδικασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού εξήγγειλε χτες ο Α. Τσοχατζόπουλος, μιλώντας στο 7ο ετήσιο Συνέδριο της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην ακόμα μεγαλύτερη ένταση των ρουσφετολογικών προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης είπε ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να πραγματοποιήσουν προσλήψεις με δικούς τους οικονομικούς πόρους και με ένα, κατά τον υπουργό, έκτακτο σύστημα προσλήψεων. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα οι οργανισμοί με αποκλειστικά δική τους οργανωτική δομή, που θα αποτελείται από τρία - τέσσερα άτομα, θα μπορούν να προχωρούν σε προσλήψεις για την αντιμετώπιση "των τοπικών τους αναγκών".

Επίσης ο υπουργός δήλωσε ότι τον επόμενο μήνα θα αρχίσει η διαδικασία των μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Πρώτα στις παραμεθόριες περιοχές και στη συνέχεια σε όλες τις περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, περιοχές στις οποίες για τα επόμενα πέντε χρόνια, δεν πρόκειται να μεταταγεί κανένας υπάλληλος. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Α. Τσοχατζόπουλος είπε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την Αποκέντρωση και την περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, το οποίο και θα προωθηθεί σύντομα στη Βουλή για ψήφιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ