Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιπαράθεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις θέσεις τους συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και από την έκβαση των εργασιών της θα εξαρτηθεί η κατάληξη της σύγκρουσης ανάμεσα στον Μ. Εβερτ και στα στελέχη που ακολουθούν τον Κ. Μητσοτάκη.

Οπως ήδη έχουν ανακοινώσει τα στελέχη αυτά, στη συνεδρίαση θα ζητήσουν την παραίτηση του εκπροσώπου του κόμματος Π. Παυλόπουλου, λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ και θα επιμείνουν στην εξασφάλιση προϋποθέσεων "για μια ενωτική συνδιάσκεψη, που θα αποτελέσει νέο ξεκίνημα για την πορεία του κόμματος". Την πρόθεσή τους αυτή, άλλωστε, την εξέφρασαν και στη γνωστή επιστολή των 23 βουλευτών, με την οποία ζητούσαν τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για να συζητήσει την τακτική του κόμματος.

Μια πρόγευση της σημερινής σύγκρουσης έδωσε χτες η Ν. Μπακογιάννη, η οποία σε ομιλία της χτες το βράδυ κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ ότι στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων πάσχει από "ιδεολογική σύγχυση, λαϊκίστικη ροπή και προγραμματική νόθευση".

Ο Μ. Εβερτ είναι αποφασισμένος να στηρίξει τον Π. Παυλόπουλο και να επικαλεστεί την ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο πριν από μια βδομάδα αποδοκίμασε τις κριτικές ενάντια στο πρόσωπο του εκπροσώπου του κόμματος. Χτες ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωση - απάντηση στην Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έκανε λόγο για "απειλές και εκβιασμούς", που ασκούν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, τις οποίες ο ίδιος "δε θα δεχτεί σε καμία περίπτωση". Η όψιμη αυτή "αντίσταση" απέναντι στους εκδότες στοχεύει περισσότερο στο να δείξει στους εσωκομματικούς αντιπάλους ότι δεν είναι δέσμιος "των διαπλεκόμενων", καθώς είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο Μ. Εβερτ στήριξε πέρσι τον νόμο Βενιζέλου για τα ΜΜΕ που ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των "Βαρόνων του Τύπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ