Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ηχοι" χρωμάτων

Με θέμα "Ψάρια" φιλοξενείται μέχρι τις 30/5, στην γκαλερί "Ζουμπουλάκη" (Κριεζώτου 7), έκθεση έργων ζωγραφικής του Πάνου Φειδάκη.

"Μας κάνει καινούριους η ζωγραφική του Π. Φειδάκη", γράφει προλογίζοντας τον κατάλογο της προηγούμενης έκθεσής του ο συγγραφέας Γ. Μανιώτης.

"Φοράει στα μάτια μας εκείνα τα χάρτινα γυαλιά με τη ζελατίνα των πρώτων παιδικών μας χρόνων. Τότε που μπαίναμε στον κόσμο γύρω μας, ατσαλάκωτοι σαν έκπληκτοι υπνοβάτες. Τότε που οι απλές γεύσεις, οι ήχοι και τα χρώματα φτάναν ως εμάς σαν αθώα πουλιά που επέλεξαν το κλαδί του παραθύρου μας για να ξαποστάσουν".

  • Σχέδια του Κυριάκου Τσακίρη,από το νοσοκομείο κρατουμένων "Αγιος Παύλος", 1963-1964, παρουσιάζονται στην έκθεση που φιλοξενείται, μέχρι τις 31/5, στην αίθουσα τέχνης του "Ελληνογαλλικού Συνδέσμου" (πλατεία Κολωνακίου 2). Πρόκειται για σχέδια που φιλοτεχνήθηκαν από το ζωγράφο, όταν, πολιτικός κρατούμενος, νοσηλεύτηκε στα 1963-1964 στον "Αγιο Παύλο". Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, ο ίδιος και οι σύντροφοί του νοσηλεύονταν αναγκαστικά στους ίδιους χώρους με τους κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου.

Τα σχέδια - σκηνές και μορφές - έγιναν επιτόπου. Η κύρια επιδίωξη του ζωγράφου συνίσταται στο να σχεδιάσει τις εκδηλώσεις, τις συνήθειες, τα αισθήματα, τις οδύνες. Παράλληλα με την ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" ένα συλλεκτικό λεύκωμα, με τις παραπάνω δημιουργίες του καλλιτέχνη, με τίτλο "Ενας άλλος κόσμος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ