Τετάρτη 29 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν σήμερα πανελλαδικά

Για συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο

Απεργούν σήμερα πανελλαδικά οι εμποροϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Οι απεργοί της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, στη Μητρόπολη. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι των δύο κλάδων παλεύουν ενάντια στην πολιτική λιτότητας, στη μερική απασχόληση, στην επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων και στο απελευθερωμένο ωράριο. Αγωνίζονται ακόμη για την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων, αφού σε ό,τι αφορά τους εμποροϋπαλλήλους, οι εργοδότες απορρίπτουν όλα τους τα αιτήματα, ενώ η σύμβαση των ιδιωτικών παραπέμφθηκε εν αγνοία τους από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Μέχρι και χτες συνδικαλιστές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων πόλεων της επαρχίας πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση ο Πέτρος Βαμβακάς,πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, τόνισε: "Είναι η απάντησή μας στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας για τη Συλλογική Σύμβαση του 1996. Δίνουμε απάντηση στη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας και στην παρέμβαση που κάνει η κυβέρνηση στις υποτιθέμενες ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Παλεύουμε ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ενάντια στη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, ενάντια στο απελευθερωμένο ωράριο και στις προσπάθειες των πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων του τόπου μας για τη λειτουργία ακόμα και την Κυριακή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ