Παρασκευή 31 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΙΟΣ - ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ
Αόριστες απαντήσεις για τις καταστροφές

Τα συναρμόδια υπουργεία αρκούνται σε γενικολογίες απαντώντας σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Με γενικολογίες και αόριστες υποσχέσεις ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα, απαντούν τα συναρμόδια υπουργεία στις καταγγελίες που έκαναν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Γ. Κατσαρός σχετικά με τις καταστροφές που άγνωστοι προκάλεσαν στους αναμεταδότες και τα μηχανήματα του ΡΑΔΙΟ - ΑΛΗΘΕΙΑ και ΑΛΗΘΕΙΑ TV στη Χίο.

Οι δύο βουλευτές ανέφεραν στην Ερώτησή τους ότι οι καταστροφές αυτές θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και καλούν τους υπεύθυνους να απαντήσουν για το ποια μέτρα θα έπαιρναν προκειμένου να διασφαλίσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της πληροφόρησης.

Τα υπουργεία στις απαντήσεις τους δεν αναφέρουν τίποτα το ουσιαστικό και μάλιστα δύο από αυτά (το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Εσωτερικών) φροντίζουν να δηλώσουν αναρμόδια για το θέμα.

Το υπουργείο Τύπου απαντάει με τη σειρά του ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και απλώς αόριστα αναφέρει ότι "είναι προφανές το ενδιαφέρον του υπουργείο για την ανεμπόδιστη επιτέλεση της αποστολής των ΜΜΕ σύμφωνα με το οριζόμενα στο Σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους".

Από την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου δόθηκε εντολή να "εντείνει τις έρευνες για την ανακάλυψη των αναφερόμενων δραστών και να λάβει αποτελεσματικότερα μέτρα αστυνόμευσης των χώρων εγκατάστασης κεραιών και στέγασης μηχανημάτων και τηλεοπτικών σταθμών στην περιοχή ευθύνης της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ