Τετάρτη 6 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (1): Σε μικρή αύξηση του επιτοκίου των λογαριασμών καταθέσεων"Χiος Αλμα", προχώρησε η Xiosbank. Για την τρέχουσα βδομάδα, ο συγκεκριμένος λογαριασμός προσφέρει ονομαστική ετήσια απόδοση 9,9% (8,4% μετά φόρων) και μηνιαία καταβολή τόκων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ(2): Τα 40 καταστήματα έφτασε το δίκτυο της νέας Eurobank, μετά την απορρόφηση των τραπεζών Interbank και Credit Lyonnais Greece. Από την τελευταία, εντάχθηκαν επίσημα στη Eurobank από τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, τα 5 καταστήματα του δικτύου λιανικών πωλήσεων κατόπιν συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δυο μερών τον περασμένο Μάη.

ΚΑΥΣΙΜΑ: Την άμεση ενεργοποίηση των διατάξεων περί διανομής και εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης, ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης η Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Αττικής. Σε σχετική ανακοίνωση, η Ενωση επισημαίνει την ανάγκη να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που ορίζει το άρθρο 22 του πολυνομοσχεδίου πριν αρχίσει η χειμερινή περίοδος διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, διαφορετικά, "η όποια καθυστέρηση δε θα διευκολύνει την ελεύθερη αγορά και τον ελεύθερο ανταγωνισμό, με συνέπεια η όλη κατάσταση να ευνοήσει πάλι τους ολίγους".

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Με κέρδη 1,27 δισ. δρχ. και πωλήσεις 11,45 δισ. δρχ., έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 1997 η εταιρία "Σαράντης". Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 1996, τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 69% και οι καθαρές πωλήσεις κατά 68%. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, βασικοί παράγοντες στην αύξηση των αποτελεσμάτων είναι η πολύ μεγάλη ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων της στο χώρο των καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, καθώς επίσης και τα στοιχεία πωλήσεων και κερδών που προκύπτουν από τις πρόσφατες εξαγορές του ομίλου, τις εταιρίες "Camel" και "Sanitas Sanitas".

ΟΝΕ: Νέο επιτόκιο αναφοράς εντός της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ) δημιουργεί η Τραπεζική Ομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το όνομα του νέου επιτοκίου είναι "Euribor" από τα αρχικά των λέξεων European Interbank Offered Rate (Ευρωπαϊκό Διατραπεζικό Προσφερόμενο Επιτόκιο) κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου διατραπεζικού επιτοκίου της αγοράς της Αθήνας Athibor. Ο υπολογισμός του επιτοκίου Euribor θα βασίζεται σε τιμές που θα δίδονται από μεγάλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται εντός της ΟΝΕ, λαμβανομένης υπόψη της γεωγραφικής διαφοροποίησης του χώρου της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ