Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (1): Κύκλο εργασιών 9 δισ. δρχ. και κέρδη 1,8 δισ. δρχ. πραγματοποίησε το 1995 η κατασκευαστική εταιρία "Κ. Ι. Σαραντόπουλος", έναντι αντίστοιχων μεγεθών 11,4 και 2,6 δισ. δρχ. το 1994. Το φετινό μέρισμα είναι 110 δρχ. ανά μετοχή. Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρίας παραμένουν μηδενικές, ενώ το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων έργων ανέρχεται σε 49,5 δισ. δρχ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο, όμως, θα ξαναρχίσει από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς η επιχείρηση καθυστέρησε να ονομαστικοποιήσει τις ανώνυμες μετοχές της, όπως όφειλε να πράξει σύμφωνα με το σχετικό νόμο. Μερικά από τα πιο σημαντικά έργα που συμμετέχει η "Σαραντόπουλος" είναι η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου και η κατασκευή της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (2): Με την αγορά κτιρίου για δημιουργία εργοστασίου στη Σόφια της Βουλγαρίας ως το τέλος του 1996, προχωρά η "Τέιστι Φουντς" στην υλοποίηση του δυναμικού της πλάνου για επέκταση στα Βαλκάνια. Η συνολική επένδυση υπερβαίνει τα 240 εκατ. δρχ., ενώ εντός του Ιούνη θα ξεκινήσουν οι εμπορικές εργασίες και στο άμεσο μέλλον οι παραγωγικές. Η "Τέιστι" ανήκει στον όμιλο της "Πέπσικο Ιντερνάσιοναλ" και απασχολεί 450 άτομα στα εργοστάσιά της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το 1995 η αξία των πωλήσεων της εταιρίας ξεπέρασε τα 16 δισ. δρχ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Με τίτλο "Η κρίση της ελληνικής οικονομίας" και τιμή 4.000 δρχ., κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κριτική" ο τόμος που περιέχει 14 άρθρα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Αλογοσκούφη. Τα κείμενα έχουν γραφεί με στόχο να κάνουν προσιτούς στο ευρύτερο κοινό τους προβληματισμούς των οικονομολόγων, σχετικά με το σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (1): Στη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης. Το νέο όργανο θα λειτουργεί συμβουλευτικά και θα καλύψει όλους τους τομείς της τουριστικής πολιτικής. Σ' αυτό θα συμμετέχουν εκπρόσωποι επαγγελματικών τουριστικών φορέων, υπουργείων και Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των νέων μορφών τουρισμού, και προσωπικότητες από τον πολιτιστικό χώρο. Η εναρκτήρια συνεδρίαση των μελών του συμβουλίου θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (2): Για τρίτη συνεχή χρονιά η ΕΚΠΟΙΖΩ συμμετέχει στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για Νομική Βοήθεια στους τουρίστες. Το πρόγραμμα, που αρχίζει την 1η Ιούλη και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτέμβρη 1996, υποστηρίζεται από την XXIV Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται, εκτός από την Ελλάδα, σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ