Σάββατο 8 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ
Με όπλο την πείρα

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Μια από τις σοβαρές υποψήφιες για την κατάκτηση του τίτλου. Η "Σκουάντρα Αντζούρα" θέλει αυτό το τρόπαιο ώστε να αποχαιρετήσει τα "πέτρινα χρόνια" που ξεκίνησαν από το 82 που κέρδισε το Μουντιάλ. Ιδιαίτερα ο Αρίγκο Σάκι ποθεί την κατάκτηση, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα του δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει στους, όχι λίγους, επικριτές του. Στην αντίθετη περίπτωση, μάλλον λέει "αριβεντέρτσι" στη θέση του. Στους 61 αγώνες που έχει δώσει στα πλαίσια αυτού του θεσμού έχει 32 νίκες, 21 ισοπαλίες, 8 ήττες και 97 - 38 γκολ.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Οι εμφανίσεις της στην προκριματική φάση δεν ήταν ανάλογες των προσδοκιών που είχαν "εχθροί και φίλοι". Συγκέντρωσε 23 βαθμούς, στα πλαίσια του 3ου ομίλου, όσους και η Κροατία, αλλά κατατάχτηκε δεύτερη λόγω χειρότερης διαφοράς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στους 10 αγώνες έκανε 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, μια ήττα με 20 - 26 γκολ.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ: Η ανακοίνωση της 22άδας από τον Αρίγκο Σάκι πρόσθεσε τρεις ακόμα λόγους σ αυτούς που επικαλούνται όσοι τον επικρίνουν. Πρόκειται για τους αποκλεισμένους Ρ. Μπάτζιο (Μίλαν), Τζιανλούκα Βιάλι (Γιουβέντους) και Τζουζέπε Σινιόρι (Λάτσιο). Κυρίως ο τελευταίος αφού αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο "Καμπιονάτο".

Αυτός όμως αδιαφορεί και συνεχίζει τον "πόλεμο" με τις βεντέτες. Η τακτική του αυτή βέβαια αποτελεί μεγάλο, ρίσκο αφού στην περίπτωση της αποτυχίας θα χρεωθεί ακέραια την ευθύνη. Η δικαιολογία που προέβαλε "δε χρειάζομαι φαντεζί παίχτες αλλά αυτούς που κάνουν ό,τι λέω", δε βρήκε πολλούς υποστηρικτές.

Είναι "οπαδός" της ζώνης με συνεχές πρεσάρισμα και εφαρμογή του τεχνικού οφ σάιντ. Χρησιμοποιεί το 4-4-2 και λατρεύει τις αλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ημέρα που ανέλαβε ποτέ δεν παρέταξε την ίδια ενδεκάδα δεύτερη φορά.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ: Ο "ωραίος Μπρούμελ" κατά κόσμο Πάολο Μαλντίνι ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση και δικαιώνει τον πατέρα του Τσέζαρε. Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος αμυντικός ίσως στον κόσμο. Μετά την αποχώρηση του Μπαρέζι ο Σάκι από ακραίο τον πέρασε στη θέση του λίμπερο. Εχει πάντως αποδείξει ότι διαθέτει και εκτελεστικές ικανότητες. Με τη Μίλαν έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους και ελπίζει να γευτεί ανάλογη χαρά και με τη "Σκουάντρα Αντζούρα".

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Αρίγκο Σάκι γεννήθηκε στο Φουσινιάνο την 1/4/1946. Ως παίχτης δεν έκανε αξιόλογη καριέρα. Παρακολούθησε μαθήματα στην ξακουστή σχολή του Κοβερτσιάνο και ανέλαβε τη Ρίμινι. Εδωσε δείγματα γραφής όπως και στην Πάρμα, γι' αυτό ο Μπερλουσκόνι του εμπιστεύτηκε τη Μίλαν. Δε διαψεύστηκε, αφού ο Σάκι την οδήγησε στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών, δύο διηπειρωτικών και ενός "Καμπιονάτο". Ανέλαβε τη "Σκουάντρα Αντζούρα" το 1991.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ