Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν τον εμπαιγμό

Τον εμπαιγμό που τους γίνεται από το υπουργείο Παιδείας και προσωπικά από τον υφυπουργό, Γ. Πασχαλίδη,καταγγέλλουν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων.

Το Σωματείο Καθαριστριών καταγγέλλει ότι, ενώ ο υφυπουργός είχε δεσμευτεί από το Φλεβάρη ότι θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το αίτημα για αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, από εργολαβική σε εξαρτημένη αορίστου χρόνου - δέσμευση που επανέλαβε και στις 17 του Μάη στην πανελλαδική απεργία των καθαριστριών - τελικά το Υπουργικό Συμβούλιο έγινε χωρίς να τεθεί αυτό το ζήτημα.

Η ιστορία του εμπαιγμού όμως έχει και συνέχεια, αφού - όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - "μετά από ενοχλήσεις του ΔΣ προς τον υφυπουργό, πήραμε ένα έγγραφο που απευθύνεται στον πρωθυπουργό. Εγγραφο που έγινε πρόχειρα, βιαστικά για να μας δοθεί και όχι με γνώμονα τη σοβαρότητα εγγράφου προς τον πρωθυπουργό με σαφείς προτάσεις μελετημένες και τεκμηριωμένες, για να αντιμετωπίσουν το αίτημά μας ολοκληρωμένα και δίκαια". Το Σωματείο καλεί τον υπουργό και τον υφυπουργό Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16 του Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στο ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ