Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ
"Κοστούμι" λιτότητας από τον ΟΜΕΔ

Τις προτάσεις του μεσολαβητή καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και κάνει λόγο για "παρασκήνιο"

Τις απαράδεκτες - όπως χαρακτηρίζει - προτάσεις του μεσολαβητή του ΟΜΕΔ, (Οργανισμός Μεσολάβησης - Διαιτησίας), Χ. Ιωάννου,σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες καταδικάζουν τους 50.000 περίπου κλωστοϋφαντουργούς της χώρας σε ουσιαστική μείωση των εισοδημάτων τους, καταγγέλλει με δήλωσή του ο Θ. Ευθυμίου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης.

Οπως επισημαίνει ο συνδικαλιστής, στα πλαίσια της διαδικασίας μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ, πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργοδοτών και την παρουσία του συγκεκριμένου μεσολαβητή. Στις συναντήσεις αυτές οι εργοδότες πρότειναν αρχικά να δώσουν αυξήσεις 3 +3,5%, ενώ η εργατική πλευρά, αντικρούοντας τις προκλητικές αυτές προτάσεις των εργοδοτών, παρουσίασε στοιχεία που τεκμηρίωναν τις προτάσεις τους για ουσιαστικές αυξήσεις. Ωστόσο, ο μεσολαβητής πρότεινε τελικά να δοθούν αυξήσεις 4+4,1%, ελάχιστα δηλαδή πάνω απ' όσα πρότειναν οι εργοδότες.

"Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος μεσολαβητής, με τις απαράδεκτες αυτές προτάσεις του, "κρεμάει" ουσιαστικά τους 50.000 κλωστοϋφαντουργούς της χώρας. Παίρνει υπόψη του μόνο τις ανάγκες των εργοδοτών. Ανάλογο φαινόμενο είχαμε και πέρσι στην ίδια σύμβαση, που αποτελεί και τη σημαντικότερη που υπογράφει η Ομοσπονδία, μιας και αφορά την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο γύρω απ' την υπογραφή αυτής της σύμβασης στον ΟΜΕΔ. Καλούμε την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που άρον άρον παρέπεμψε τις συμβάσεις στον ΟΜΕΔ, να αναλάβει τις ευθύνες της και να διδαχτεί απ' την αρνητική εμπειρία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ