Πέμπτη 13 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Βαλκανικός "πόλεμος"

Οι δυο βαλκανικές ομάδες συγκρούονται σήμερα, χωρίς περιθώρια απωλειών

Η δεύτερη αγωνιστική του 10ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεκινάει το απόγευμα με το παιχνίδι Βουλγαρίας - Ρουμανίας (Νιούκαστλ 18.30, ΕΤ-2). Στο βαλκανικό ντέρμπι όποιος χάσει χάνεται, αφού ήττα σημαίνει ουσιαστικά και αποχαιρετισμός από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Πένεφ ζητάει από τους παίχτες του να αγωνιστούν το ίδιο δυνατά όπως και με την Ισπανία, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά η διαιτησία δε θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσπάθεια κατάκτησης των τριών βαθμών. Στον αγωνιστικό χώρο η Βουλγαρία θα παραταχθεί με δύο αναγκαστικές αλλαγές.

Τη θέση του Κούπτσεφ, ο οποίος αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι, θα πάρει μάλλον ο Τσβετάνοφ, ενώ του Κιριάκοφ που έχει υποστεί τράβηγμα ο Ιορντάνοφ. Ο Στόιτσκοφ και οι συμπαίχτες του ποντάρουν πολλά στην άσχημη ψυχολογία των αντιπάλων τους και θεωρούν σχεδόν βέβαιη την επικράτησή τους. Οι αρχικές επιλογές του Πένεφ αναμένεται να είναι οι Μιχαϊλοφ, Ιβάνοφ, Κιτζίσεφ, Γκέντσεφ, Γιάνκοφ, Τσβετάνοφ, Λέτσκοφ, Ιορντάνοφ, Μπαλάκοφ, Κονσταντίνοφ, Στόιτσκοφ.

Ο Χάτζι και η παρέα του επίσης ξέρουν πως αν δεν κερδίσουν δεν υπάρχει... αύριο και δηλώνουν έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη. Η ομάδα του Ανγκελ Ιορντανέσκου έχει ήδη μια ήττα στο παθητικό της, όμως αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε.

Ετσι, ο στρατηγός έχει ρίξει το βάρος των προσπαθειών του στην αναστήλωση του ηθικού και ευελπιστεί πως οι παίχτες του θα ξεχάσουν τον αγώνα με την Ισπανία. Η ψυχολογική κατάσταση του τερματοφύλακα Στελέα είναι άθλια (ακέραια η ευθύνη για το γκολ) και μάλλον τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Προυνέα. Επίσης, αντί του Ραντουτσόιου μάλλον θα εμφανιστεί ο Μολντοβάν.

Στο γήπεδο μάλλον θα παραταχθούν οι Προυνέα, Πετρέσκου, Προντάν, Μπελοντέντιτσι, Σέλιμες, Χάτζι, Ποπέσκου, Λουπέσκου, Μουτεάνου, Λάκατους, Μολντοβάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ