Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Hellas, αντί Greece

Την πρώτη του δημόσια εκδήλωση πραγματοποίησε, χτες, ο Εθνικός Σύλλογος Hellas,που ιδρύθηκε, το περασμένο Σεπτέμβρη, από πνευματικούς ανθρώπους, εκπροσώπους της ναυτιλίας και του επιχειρηματικού κόσμου, με σκοπό την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στο διεθνή χώρο από Greece, σε Hellas. Για την επίσημη καθιέρωση της ονομασίας Hellas, με κυβερνητική απόφαση, ο σύλλογος είχε επαφές με εκπροσώπους της πολιτείας και της ομογένειας. Ο σύλλογος θεωρεί ότι τρεις κυρίως λόγοι υπαγορεύουν την αλλαγή του ονόματος: Δεοντολογικοί (λεγόμαστε Ελληνες κι όχι Γραικοί και ηχητικά το Hellas ηχεί πιο αρμονικά). Ιστορικοί (η αλλαγή του ονόματος ενισχύει τη γλώσσα και την ιστορία μας). Αναγκαστικοί (ο σύλλογος φοβάται ότι αν δε θεσπιστεί η ονομασία Hellas, "κινδυνεύουμε να τη χάσουμε από τη χρήση της στον εμπορικό χώρο από τρίτους ή άλλα συμφέροντα, όπως δείχνουν πρόσφατες εμπειρίες").

Τη χτεσινή εκδήλωση του συλλόγου άνοιξε ο πρόεδρος του Κ. Γεωργουσόπουλος και μίλησαν: Η γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής, Μ. Κόλια και ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δ. Σωτηρλής.

Σημειώνουμε ότι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με χτεσινή επιστολή του συγχαίρει την πρωτοβουλία της ίδρυσης και το σκοπό αυτού του συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ