Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για τα ανασφάλιστα πλοία

Στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας θα ακινητοποιούν τα ανασφάλιστα πλοία οι ναυτεργάτες από τις 24 του Ιούνη

Στην ακινητοποίηση όλων των ανασφάλιστων επιβατηγών πλοίων με σημαίες ευκαιρίας της γραμμής Πάτρας - Ηγουμενίτσας - Ιταλίας,πριν τον απόπλου των προγραμματισμένων δρομολογίων, θα προχωρήσουν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου οι ναυτεργάτες, μετά από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης, πολυμελή κλιμάκια ναυτεργατών θα μεταβούν στην Πάτρα στις 24 του μήνα, με σκοπό την ακινητοποίηση όλων των ανασφαλίστων πλοίων με σημαίες ευκαιρίας και με στόχο να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει από πέρσι οι πλοιοκτήτες, προχωρώντας στην υπογραφή σχετικής Συλλογικής Σύμβασης με την Ομοσπονδία και στην υπογραφή Ασφαλιστικών Συμβάσεων με το ΝΑΤ.Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, μόνο εφόσον προσέλθουν και υπογράψουν συμβάσεις όλοι οι πλοιοκτήτες που έχουν στη γραμμή αυτή ανασφάλιστα πλοία. Η περσινή κινητοποίηση των ναυτεργατών, κατά των ανασφάλιστων επιβατηγών πλοίων που δραστηριοποιούνται σ' αυτή τη γραμμή, είχε ως αποτέλεσμα οι πλοιοκτήτες των πλοίων αυτών να υπογράψουν με την ΠΝΟ μνημόνια συμφωνίας, με τα οποία δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΠΝΟ και στην υπογραφή Ασφαλιστικών Συμβάσεων με το ΝΑΤ. Παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις, ένας αριθμός πλοιοκτητών κωφεύει και αρνείται να σεβαστεί τις δεσμεύσεις.

Η ΠΝΟ με την ανακοίνωσή της καλεί το ΥΕΝ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν και να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των θέσεων και προσπαθειών της Ομοσπονδίας. Συγχρόνως η ΠΝΟ ζήτησε συμπαράσταση από τη ΓΣΕΕ,το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και το Εργατικό Κέντρο Ηγουμενίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ