Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΕΚ
Συνεχίζεται ο αγώνας για εξυγίανση

Σφοδρή καταγγελία της κυβέρνησης για την επανατοποθέτηση του Θ. Χανακούλα στην προεδρία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Εντείνονται οι ανησυχίες για μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στη δικαίωση των απαιτήσεων του Μπολτσή σε βάρος του Οργανισμού

"Απόφαση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το σήμερα και το αύριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας",χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας την επανατοποθέτηση στη θέση του προέδρου του Οργανισμού του Θ. Χανακούλα.Την επαναφορά Χανακούλα ενέκρινε προχτές το βράδυ η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τις ψήφους οκτώ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, "παρά τα αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του" και προκειμένου "να συνεχίσει το καταστρεπτικό του έργο", όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η απόφαση επανατοποθέτησης του ατόμου που ο προηγούμενος υπουργός Εργασίας Στ. Τζουμάκας είχε απομακρύνει "για κακή διαχείριση", έρχεται λίγες μέρες μετά το βούλευμα - "κόλαφο" του Συμβουλίου Εφετών, στο οποίο καταλογίζονται παρανομίες και παρατυπίες στην αγορά διαμερισμάτων του μεγαλοκατασκευαστή Μπολτσή από τον ΟΕΚ. Ερχεται, κυρίως, ενώ εκκρεμεί η δικαστική απόφαση επί της αγωγής που έχει ασκήσει ο Μπολτσής σε βάρος του ΟΕΚ, με την οποία ζητά πάνω από 2 δισ. δραχμές από τον Οργανισμό σαν αποζημίωση, επειδή - ορθώς - ο ΟΕΚ δεν αγόρασε τα 670 διαμερίσματά του στον Ρέντη!Τόσο η άρον άρον αποπομπή της προηγούμενης προέδρου του ΟΕΚ, Π. Παπαδοπούλου,στην πιο κρίσιμη στιγμή στην εξέλιξη της υπόθεσης, όσο και η επιμονή του υπουργού για την πάση θυσία επαναφορά του Χανακούλα, ενισχύουν τις ανησυχίες ότι δηλαδή μεθοδεύεται να βρεθεί ο ΟΕΚ προ του ψευτοδιλήμματος: "Η πληρώνουμε τα 2 δισ. δρχ. ή αγοράζουμε τα 670 διαμερίσματα"!

Τις σοβαρές ευθύνες που ανέλαβαν όσοι ενέκριναν την επανατοποθέτηση Χανακούλα, επισημαίνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως "η απόφαση των "οκτώ" είναι απόφαση συνολικά της κυβέρνησης, είναι απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος γνωρίζει τη σαπίλα που κυριαρχεί στον ΟΕΚ και τους υπεύθυνους της πυορροούσας κατάστασης".

Σχετικά με τις αναφορές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενάντιά της, σημειώνει: "Μας αφήνουν αδιάφορους, γιατί προέρχονται από ανθρώπους συμβιβασμένους που το "όχι" το λένε μόνο όταν πρόκειται για αιτήματα των εργαζομένων, ενώ το "ναι" απ' τη μεριά τους πάντοτε κυριαρχεί όταν αφορά την εκπλήρωση των συμφερόντων αυτών, που, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, στηρίζουν την πολιτική τους καριέρα".

Τέλος, υπογραμμίζει ότι οι οικοδόμοι έχουν δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους ότι "θα συνεχίσουν τον αγώνα για την εξυγίανση του ΟΕΚ, για την απαλλαγή του από τα καρκινώματα που τον διαφεντεύουν, για να πράξει ο Οργανισμός τον κοινωνικό του ρόλο, τη στέγαση των εργαζομένων" και δηλώνει ότι τη δέσμευση αυτή θα κάνει πράξη και η επαναφορά Χανακούλα θα μείνει "καμένο χαρτί".

  • Για το θέμα αυτό, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή, εκτός του Β. Πολύδωρα,ο οποίος είχε αποχωρήσει απ' τη συνεδρίαση, υπερθεματίζοντας υπέρ του Θ. Χανακούλα, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση που απευθύνεται στον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, τον ρωτούν αν θα ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο στον ΟΕΚ και αν πιστεύει ότι ο υπουργός Γεωργίας, Στ. Τζουμάκας,όφειλε να εμφανιστεί στην επιτροπή και να δώσει στοιχεία για τις καταγγελίες του "περί κακής διαχείρισης του Θ. Χανακούλα".
Ο Στέφανος Τζουμάκας

Σε χτεσινή του δήλωση ο υπουργός Γεωργίας σημειώνει:

"Ουδέποτε το προεδρείο της Βουλής ζήτησε να παραδώσω στοιχεία - ντοκουμέντα για τη θητεία του κ. Χανακούλα ως προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Η χτεσινή τοποθέτηση ορισμένων βουλευτών, κατά τη συζήτηση για το διορισμό εκ νέου του κ. Χανακούλα ως προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, με αιφνιδίασε. Εκφράζω δε τη λύπη μου για τις σχετικές δηλώσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ