Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ματιές στις εκθέσεις

Από τις εκθέσεις των ημερών σημειώνουμε:

  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην Αίθουσα τέχνης "Αέναον" (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), έκθεση έργων ζωγραφικής της Γεύσως Παπαδάκη.Η ζωγράφος θα παρουσιάσει δημιουργίες της των τεσσάρων τελευταίων χρόνων. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο: "Η Γ. Παπαδάκη αφηγείται, ουσιαστικά, τις ιστορίες του ξύλου και καταγράφει την αδιάλειπτη πορεία του χρόνου και την ομορφιά της φθοράς. Οι αρχικοί, καθαρά παραστατικοί πίνακες της ζωγράφου που απεικονίζουν πόρτες και χαλάσματα, σταδιακά χάνουν τον περιγραφικό, αφηγηματικό χαρακτήρα τους και μετατρέπονται σε ανεικονικές συνθέσεις που επεξεργάζονται και αναδεικνύουν αφηρημένες, μορφολογικές ποιότητες". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του Ιούνη.
  • Επτά ετών έγινε ο "Γυναικείος εικαστικός λόγος" που παρουσιάζεται στην γκαλερί "Αέναον" (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Ο "Γυναικείος εικαστικός λόγος", είναι μία έκθεση που οργανώνεται κάθε χρόνο και φιλοξενεί πάντοτε επτά ζωγράφους, οι οποίες κινούνται ανεξάρτητα και σε διαφορετικούς χώρους, αλλά όλες μαζί δίνουν ένα στίγμα για τα εικαστικά δρώμενα του σήμερα. Στην έβδομη αυτή συνάντηση παρουσιάζουν έργα τους οι: Ελενα Αθανασιάδου, Αγγέλα Βορεάδου, Λένα Καζιάνη, Μαρία Κτιστοπούλου, H. Gursoz, Γεωργία Μπλιάτσου και Φωτεινή Οθωναίου.
  • Με την έκθεση έργων της Αμερικανίδας ζωγράφου Σ. Γουίλιαμς,κλείνει την εκθεσιακή της περίοδο η γκαλερί "Ζ. Μπερνιέρ" (Μαρασλή 51). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 του Ιούλη.
  • Με μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής κλείνει την εκθεσιακή της περίοδο η γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65). Στην έκθεση, που τιτλοφορείται Καλοκαίρι '96", παίρνουν μέρος οι ζωγράφοι: Γιώργος Κουλούρης με κερκυραϊκά τοπία, Σούλα Κουμπή με πηλιορείτικα τοπία, Γιώργος Πέρρος με βάρκες, Κώστας Σπυρόπουλος με νησιώτικα τοπία και Δημήτρης Χατζίνας με βάρκες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του Ιούλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ