Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δικομματική συμπαιγνία σε βάρος των βιοτεχνών - εμπόρων

Στην κυριακάτικη ετήσια γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ, οι ηγεσίες των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο χώρο των ΕΒΕ, έβαλαν τη σφραγίδα τους σε ένα ψήφισμα, που θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα χειροκροτητή της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης

Σήμα κινδύνου, για το παρόν και το αβέβαιο μέλλον των 700.000 και πλέον μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, εξέπεμψαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου τους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Αυτή είναι η πανθομολογούμενη πραγματικότητα που ακόμα και οι εκπρόσωποι των γαλαζοπράσινων παρατάξεων ΔΑΚΜΜΕ και ΠΑΣΚΕΒΕ δε θα μπορούσαν, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, να αποκρύψουν. Ωστόσο, κουβέντα δεν ανέφεραν για την "ταμπακιέρα". Τσιμουδιά για τις ευθύνες που βαρύνουν αποκλειστικά τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που δημιούργησαν και "έθρεψαν" με τον καλύτερο τρόπο τα σημερινά αδιέξοδα με τις πολιτικές που εφάρμοσαν, παραμένοντας πιστές στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μονοπωλιακού κεφαλαίου για βίαιη εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην πολιτική μονόπλευρης λιτότητας.

Την εξέλιξη της γενικής συνέλευσης καθόρισαν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες των συνδικαλιστών αυτών των παρατάξεων, συνεπικουρούμενοι από τη στάση "ουράς" των λιγοστών δυνάμεων του "ΣΥΝ", όπως επιβεβαιώνεται από το επικίνδυνα αποπροσανατολιστικό ψήφισμα, το οποίο θεωρείται ότι είναι το χειρότερο των τελευταίων χρόνων, που εγκρίθηκε με καθαρή ευθύνη των συνδικαλιστικών μηχανισμών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Οι αποφάσεις που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα βρίσκονται πολύ πίσω από την πραγματικότητα και από τη συνείδηση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Σε καμία περίπτωση δε θίγουν τις αιτίες των προβλημάτων, αντίθετα "χαϊδεύουν τ' αυτιά" των εφαρμοστών των πολιτικών που τα γέννησαν και δε δίνουν την προοπτική των λύσεων που έχουν ανάγκη σήμερα οι ΕΒΕ, για να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν. Ούτε λέξη για τον αντιλαϊκό φιλομονοπωλιακό χαρακτήρα των ασκούμενων πολιτικών, για την τυφλή υποταγή στις επιταγές των εντολών του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μονοπωλιακού κεφαλαίου που είναι οι μήτρες των προβλημάτων που οδήγησαν τους ΕΒΕ στα σημερινά αδιέξοδα.

Είναι αποφάσεις που απορρέουν από μια συγκεκριμένη αντίληψη και των δύο παρατάξεων, που ανεξάρτητα από τις μικροδιαφορές τακτικής σε επουσιώδη και δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα συγκλίνει στον ίδιο στόχο που είναι η υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος στο ρόλο του διεκπεραιωτή ορισμένων προγραμμάτων, τρέφοντας ψευδαισθήσεις και αυταπάτες για την προοπτική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο αποκτούν με γοργούς ρυθμούς δεσπόζουσα θέση οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕΒΕ και της ΔΑΚΜΜΕ απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι κινητήρια δύναμη για τη στάση τους δεν αποτελούν οι δεσμεύσεις τους απέναντι στους συναδέλφους τους που τους εξέλεξαν, για να προασπίζονται τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά η εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπιμοτήτων των παρατάξεων που εκπροσωπούν. Δηλαδή ένα συνδικαλιστικό κίνημα χειροκροτητής των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των φιλομονοπωλιακών αντιλαϊκών πολιτικών που ασκούνται στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ