Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Στρατιώτης Σβέικ" και "Αιγαίο ... Βαγκέο"

Το έργο του Τσέχου συγγραφέα Γιάροσλαβ Χάσεκ "Ο καλός στρατιώτης Σβέικ" παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι η εταιρεία θεάτρου "Κομμέντια",με τον Δημήτρη Πιατά στον ομώνυμο ρόλο. Μια παράσταση που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στα πλαίσια των ανθρωπιστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών των βαλκανικών χωρών, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΚΕ. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 24 Ιουνίου,στην Μπάνια Λούκα,με αφορμή την επιστροφή των παιδιών που φιλοξενήθηκαν στην πατρίδα μας. Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στο Βελιγράδι (29/6) και σε άλλες πόλεις.

Η διασκευή είναι του Δημήτρη Πιατά,η σκηνοθεσία του Βαγγέλη Σειληνού,η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη,τα σκηνικά - κοστούμια της Ευγενία Μηνακούλη.Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Λουκία Πιστιόλα, Νίκος Αναστασόπουλος, Θανάσης Παναγόπουλος, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νίκος Μπουρνιάς, Ηλίας Ανδροβιτσανέας.Χορεύει η Ερρικα Πρεζεράκου.

Το οδοιπορικό του θιάσου θα φωτογραφηθεί και θα κινηματογραφηθεί, προκειμένου να καταγραφεί σε εικόνες η οπτική περιπέτεια των Βαλκανίων. Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

  • Η αυλαία του θεάτρου "Παρκ" ανοίγει αύριο και ένα καράβι επί σκηνής ανοίγει τα πανιά του για το ταξίδι του. Πρόκειται για το έργο Αιγαίο Βαγκέο" των Θεόφιλου Βερύκιου και Κώστα Τσόκαλη.

Οπως σημείωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Αρζόγλου,"στην παράσταση δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Αναφερόμαστε σε πολλά θέματα - υγείας, πολιτικής, στον πόλεμο της Βοσνίας, στην ανεργία, τις διακοπές, το σεξ και άλλα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία επιθεώρηση αισιόδοξη και να αντιμετωπίσουμε αισιόδοξα όλα τα προβλήματα που ζούμε".

Η παράσταση έχει 23 κείμενα και τα περισσότερα είναι ντουέτα και ομαδικά νούμερα. Η μουσική είναι του Στ. Κορκολή,τα σκηνικά του Μ. Σδούγκου,τα κοστούμια της Δ. Βολίδη,οι χορογραφίες της Κ. Βούλγαρη.Πρωταγωνιστούν οι: Κ. Βουτσάς, Μ. Χρυσομάλλης, Ελ. Γερασιμίδου, Π. Χαϊκάλης, Γ. Καπετάνιος, Ν. Βλαβιανού, Χ. Συμεωνίδη και είκοσι ακόμη ηθοποιοί. Συμμετέχει, επίσης, η τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ Κουλιανού.

  • Στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας φιλοξενείται, απόψε (9μμ), το Θέατρο Τέχνης με το έργο του Αντουάν ντε Σαντ Εξιπερί "Ο μικρός πρίγκιπας",σε διασκευή του Μίμη Κουγιουμτζή.Τα κοστούμια είναι της Τότας Πρίτσα.Η μουσική επένδυση του Φίλιππα Τσαλαχούρη.Η κινησιολογική επιμέλεια της Ελενας Βακαλοπούλου - Βουτσίνου.Στο ρόλο του αφηγητή ο Μίμης Κουγιουμτζής.Μικρός Πρίγκιπας η Κέλλυ Σαρατσοπούλου.Παίζουν ακόμα: Στέλλα Νικολοθανάση, Παναγιώτης Βίτσικας, Ιάκωβος Μυλωνάς, Γιώργος Ευγενικός, Φώτης Σπύρος κ. ά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ