Πέμπτη 20 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με "αιχμές" κατά του ΕΣΡ

Με "αιχμηρή" χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΕΡΤ "απαντά" στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για την προχτεσινή απόφασή του σύμφωνα με την οποία η νέα συμφωνία της ΕΡΤ με το συνδρομητικό κανάλι Filmnet θα έπρεπε να εγκριθεί από το Σύμβούλιο. Η διοίκηση της ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με το νόμο, το ΕΣΡ δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο η ΕΡΤ εκμεταλλεύεται τις συχνότητες, που τις έχουν παραχωρηθεί από την πολιτεία.

Η ανακοίνωση είναι όλο "αιχμές" κατά του ΕΣΡ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η διοίκηση της ΕΡΤ θεωρεί "ακατανόητο να εμφανίζεται σήμερα το ΕΣΡ ως αρμόδιο να εγκρίνει τη δεύτερη σύμβαση ΕΡΤ - Filmnet". Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης γίνεται λόγος περί συμφερόντων. Συγκεκριμένα σημειώνεται πως η διοίκηση της ΕΡΤ "αντιλαμβάνεται ότι η ανάπτυξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσκρούει σε ανταγωνιστικά ιδιωτικά συμφέροντα. Εκείνο που δεν μπορεί να εξηγήσει είναι πώς τα συμφέροντα αυτά βρήκαν τρόπο να διαστρέψουν το περιεχόμενο νομοθετικών ρυθμίσεων, έτσι που να φαίνεται ότι αναγνωρισμένα από την πολιτεία δικαιώματα της ΕΡΤ τίθενται υπό αμφισβήτηση". Οι "υπαινιγμοί" κατά του ΕΣΡ συνεχίζονται, αφού η διοίκηση της ΕΡΤ θεωρεί λυπηρό ότι η υπόθεση αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση που το ΕΣΡ "προβαίνει σε ενέργειες βλαπτικές των συμφερόντων της ΕΡΤ".

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΣΡ στηρίζει την απόφασή του σε μία σειρά διατάξεων του νόμου, αλλά και στο ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε η ΕΡΤ με την εταιρία του Filmnet, Nethold στις 15 του Οκτώβρη 1994, για την εκπομπή του πρώτου συνδρομητικού καναλιού. Το άρθρο 8 αναφέρει ότι η "σύμβαση θα υποβληθεί στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προς έγκριση". Να σημειώσουμε, επίσης, ότι σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγιώτης Παναγιώτου στο ΕΣΡ, η σύμβαση με το δεύτερο Filmnet και η παραχώρηση και άλλων συχνοτήτων υπογράφηκε στις 16 του Γενάρη 1996 από τον τότε υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Τηλέμαχο Χυτήρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ